Πρόγνωση καιρού

Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2008 07:00
A- A A+

ΝΕΑ μεταβολή του καιρού από τα βορειοδυτικά με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα βόρεια ορεινά, προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Τοπικές νεφώσεις οι οποίες στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές, σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα, καθώς και χιόνια στα ορεινά. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 6 Μποφόρ. θερμοκρασία: Από 0 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Λίγες νεφώσεις οι οποίες στα βόρεια γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακά τα φαινόμενα θα επεκταθούν στις υπόλοιπες περιοχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου και αργότερα της Δυτικής Στερεάς. Ανεμοι: Βόρειο βορειοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ οι οποίοι σταδιακά θα γίνουν ανατολικοί βορειοανατολικοί. Θερμοκρασία: Από 3 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Τοπικές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και στη Θεσσαλία θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Σταδιακά τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Θεσσαλίας και αργότερα της Στερεάς. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 Μποφόρ. θερμοκρασία: Από 2 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το μεσημέρι βαθμιαία τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 πρόσκαιρα τοπικά 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Τοπικές νεφώσεις οι οποίες στα νότια θα είναι αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Ασθενείς και στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 τοπικά 5 και από το απόγευμα 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και το βράδυ είναι πιθανόν να βρέξει. Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 5 Μποφόρ και βαθμιαία βορειοανατολικοί. Θερμοκρασία: Από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Τοπικές νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα βρέξει. Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Στο Ιόνιο, τα Ηπειρωτικά με εξαίρεση τη Θράκη, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και βαθμιαία και στις Κυκλάδες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά της βόρειας και κεντρικής ηπειρωτικής χώρας, προβλέπει για αύριο Παρασκευή η ΕΜΥ. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται παροδικές νεφώσεις. Σταδιακά και από τα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 7 και στο Βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 και πιθανώς 9 Μποφόρ. Σημαντική πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή