ΗΠΑ: Προς κατάργηση της βίζας για Ελλάδα, Τσεχία, Εσθονία μέχρι τα τέλη του έτους

Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2008 10:35
A- A A+

Σε κατάργηση της διαδικασίας έκδοσης βίζας για την Ελλάδα, την Τσεχία και την Εσθονία ενδέχεται να προχωρήσουν οι ΗΠΑ μέχρι το τέλος του έτους, όπως δήλωσε την Τετάρτη αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας.

Οι τρεις χώρες θα μπορέσουν να εισέλθουν στην κατηγορία των χωρών για τις οποίες δεν απαιτείται η έκδοση βίζας, αφού τεθεί σε εφαρμογή το ηλεκτρονικό σύστημα τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο, αποκάλυψε ο βοηθός Γραμματέα του Γραφείου Αστυνομικής Ανάπτυξης Ρίτσαρντ Μπαρθ.

«Είμαστε πολύ κοντά στην τελική συμφωνία», ανέφερε ο Μπαρθ, έπειτα από συνομιλίες με Τσέχους κυβερνητικούς αξιωματούχους.

«Υπάρχουν ακόμη κάποια εμπόδια μπροστά μας αλλά καθώς συζητούμε αυτά τα εμπόδια δεν διαβλέπω κάποια που θα μπορούσαν να μας αποτρέψουν από την επίτευξη των συμφωνιών που χρειαζόμαστε για το πρόγραμμα για μη-έκδοση βίζας φέτος», πρόσθεσε.

Οκτώ πρώην κομμουνιστικές χώρες, οι οποίες έγιναν μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2004, μαζί με την Ελλάδα έχουν επανειλημμένα ασκήσει πιέσεις στην Ουάσιγκτον για να τις συμπεριλάβει στο πρόγραμμα για τη μη-έκδοση βίζας που ισχύει για τις υπόλοιπες χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή