Κροατία: Πολύ κοντά στις ακτές το ακυβέρνητο τουρκικό πλοίο

Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2008 12:36
EPA/STRINGER

A- A A+

Το τουρκικό εμπορικό πλοίο «Und Adriyatik», στο οποίο ξέσπασε πυρκαγιά, ενώ έπλεε στην Αδριατική Θάλασσα, 13 ναυτικά μίλια δυτικά του Ρόβινιε στα βόρεια παράλια της Κροατίας παραμένει από χθες ακυβέρνητο και εξαιτίας των ισχυρών ανέμων και των θαλάσσιων ρευμάτων έχει προσεγγίσει τις ακτές της περιοχής Ίστρια.

Τα 22 μέλη του πληρώματος και οι επιβάτες διασώθηκαν από ένα παραπλέον ελληνικό πλοίο και μεταφέρθηκαν στη Βενετία. Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA μετέδωσε ότι τέσσερα μέλη του πληρώματος τραυματίστηκαν ελαφρά.

Όπως δήλωσε στο κροατικό πρακτορείο ειδήσεων Hina, ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής δύναμης της Πούλα και μέλος της διοίκησης προστασίας και διάσωσης στην Ίστρια, κ. Κλαούντιο Κάρλοβιτς, σήμερα το πρωί το πλοίο βρισκόταν σε απόσταση πέντε ναυτικών μιλιών από το νησί Μπριούνι.

Το πλοίο με 1.000 τόνους αργού πετρελαίου, το οποίο χθες το βράδυ παρασύρθηκε από τα θαλάσσια ρεύματα προς τα βόρεια και στη συνέχεια προς τα νοτιανατολικά, φλέγεται ακόμη, αλλά η ένταση της φωτιάς έχει μειωθεί.

Από ένα πλοίο και δύο ρυμουλκά πλοία από χθες το βράδυ γίνονται ρίψεις νερού για να αποφευχθεί λόγω της υψηλής θερμοκρασίας έκρηξη και βύθιση του πλοίου.

Πέντε Ολλανδοί διασώστες, εκπαιδευμένοι στην αντιμετώπιση πυρκαγιών σε πλοία, συμμετέχουν από το πρωί στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

«Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις αναμένεται να ενταθούν οι βόρειοι άνεμοι και να διευκολυνθεί η κατάσταση, καθώς το πλοίο θα σταματήσει να κινείται προς τις ακτές της Ίστριας», δήλωσε ο κ. Κάρλοβιτς.

Το πλοίο μήκους 193 μέτρων που απέπλευσε από την Κωνσταντινούπολη με προορισμό την Τεργέστη μετέφερε 200 φορτηγά και 9 τόνους επικίνδυνων υλικών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή