Τσαντ: Εκκληση για άμεση αποστολή της Eufor

Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2008 12:39
A- A A+

Εκκληση απηύθυνε σήμερα στην Ευρωπαϊκή Ενωσης ο πρόεδρος του Τσαντ Ιντρίς Ντεμπί Ιτνο για την άμεση αποστολή της ευρωπαϊκής δύναμης Eufor στο Τσαντ και την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία για να προστατεύσουν τους πρόσφυγες του Νταρφούρ.

«Απευθύνω έκκληση στην Ευρωπαϊκή Ενωση και στη Γαλλία, η οποία είχε την ιδέα αυτή, να καταβάλουν προσπάθειες ώστε η δύναμη αυτή να αναπτυχθεί το συντομότερο και να μας απαλλάξει από το βαρύ φορτίο που φέρουμε σήμερα», τόνισε ο Ντεμπί σε συνέντευξή του στο γαλλικό ραδιοσταθμό Europe 1.

«Εάν η δύναμη αυτή είχε ήδη αναπτυχθεί, αυτό θα μας είχε βοηθήσει», πρόσθεσε ο Ντεμπί μετά την επίθεση των ανταρτών στην πρωτεύουσα Ντζαμένα που στοίχισε τη ζωή σε 160 ανθρώπους.

«Η διεθνής κοινότητα πρέπει να σώσει τους πρόσφυγες του Νταρφούρ, η ζωή των οποίων απειλείται», τόνισε ο πρόεδρος του Τσαντ.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης Eufor Τσαντ-Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, θα αναπτυχθούν περίπου 3.700 στρατιώτες, μεταξύ των οποίων 2.100 Γάλλοι, στο ανατολικό τμήμα του Τσαντ και στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία για να προστατεύσουν περίπου 450.000 πρόσφυγες του Νταρφούρ καθώς επίσης εκτοπισμένους υπηκόους του Τσαντ και της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας.

Η ανάπτυξη της δύναμης αυτής ανεστάλη όταν οι αντάρτες εξαπέλυσαν επίθεση, στις 28 Ιανουαρίου, από τα σουδανικά σύνορα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή