Μέσα στις επόμενες μέρες η ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου

Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2008 13:58
A- A A+

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνει η ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου, σύμφωνα με δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού του Κοσυφοπεδίου, Αγκίμ Τσέκου, στο σλοβενικό πρακτορείο.

«Η ημερομηνία δεν έχει καθοριστεί, θα γίνει αυτό το μήνα, πιθανότατα στα μέσα αυτού, αλλά σίγουρα όχι τόσο αργά όσο το Μάρτιο», τόνισε ο κ. Τσέκου, σημειώνοντας πως δεν υπάρχουν πλέον λόγοι για άλλη καθυστέρηση.

«Οι πολίτες του Κοσόβου περιμένουν άμεσα μια λύση στο ζήτημα του καθεστώτος», πρόσθεσε ο κ. Τσέκου, ο οποίος επίσης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας θα ακολουθήσει η αναγνώρισή της από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από τις Ηνωμένες Πολιτείες. «Το Κόσοβο είναι έτοιμο γι' αυτό και βλέπουμε πως και η Ε.Ε. είναι έτοιμη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Αυτό που μας ζητήθηκε έχει ολοκληρωθεί. Τώρα αναμένουμε την ανακοίνωση της ημερομηνίας που το κοινοβούλιο του Κοσόβου θα ανακηρύξει την ανεξαρτησία», συμπλήρωσε ο κ. Τσέκου, διευκρινίζοντας ότι η ημερομηνία δεν έχει καθοριστεί ακόμη, επειδή οι αρχές του Κοσόβου θέλουν να γίνει αυτό σε συντονισμό με τις ΗΠΑ και την Ε.Ε.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, STA

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή