Νέα προειδοποίηση Καραμανλή στα Σκόπια

«Η αδιαλλαξία και η προκλητική συμπεριφορά είναι έξω από την ευρωπαϊκή λογική»
Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2008 14:31
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

A- A A+

Νέα προειδοποίηση στα Σκόπια, μέσα σε δύο ημέρες (σ.σ.μετά από εκείνη στη Σλοβενία) απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, αυτή τη φορά από το Βουκουρέστι, όπου βρίσκεται στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης.

Εν όψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ τον Απρίλιο, όπου αναμένεται να εξεταστεί το ενδεχόμενο πρόσκλησης προς την ΠΓΔΜ για ένταξη στη Συμμαχία, ο κ. Καραμανλής κατέστησε σαφές ότι απαρέγκλιτο κριτήριο για την πορεία της γειτονικής χώρας στους ευρωατλαντικούς θεσμούς, είναι η αμοιβαία αποδεκτή λύση στο θέμα της ονομασίας της.

Η Ελλάδα, δήλωσε, στηρίζει όλες τις χώρες των Βαλκανίων στην ευρωατλαντική τους πορεία, υπό την προϋπόθεση ότι θα πληρούν τα κριτήρια, επισημαίνοντας ότι η αδιαλλαξία και η προκλητική συμπεριφορά είναι έξω από την ευρωπαϊκή λογική.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη ότι η Ελλάδα αποδίδει μεγάλη σημασία στη σταδιακή ενσωμάτωση των Βαλκανίων στους ευρωατλαντικούς θεσμούς, ωστόσο, όπως σημείωσε, αυτό είναι κάτι που εξαρτάται βασικά από τις δικές τους επιδόσεις. Ο σεβασμός της αρχής της καλής γειτονίας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για χώρες που θέλουν να είναι στην ίδια συμμαχία, υπογράμμισε ο Κώστας Καραμανλής.

Στη συνάντηση που είχε με τον Ρουμάνο ομόλογό του, συζήτησαν συνολικά τις εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο και στα Βαλκάνια, συμπεριλαμβανομένου του θέματος της ΠΓΔΜ, όπως και την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας. Σε δηλώσεις του ο Ρουμάνος πρωθυπουργός σημείωσε ότι για τα θέματα αυτά οι ηγεσίες των δύο χωρών έχουν πολλά κοινά σημεία.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή