Πρόγνωση καιρού

Παρασκευή, 08 Φεβρουαρίου 2008 07:00
A- A A+

ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ βορειοανατολικούς ανέμους 8 και τοπικά 9 Μποφόρ στα ανατολικά και νότια πελάγη, πτώση της θερμοκρασίας, ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα στη νότια Ελλάδα και χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί στα δυτικά 4 με 6 Μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές 6 με 7 και τοπικά 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -1 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις κυρίως στη Δυτική Πελοπόννησο όπου θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 Μποφόρ και στα νότια 7 με 8 Μποφόρ. θερμοκρασία: Από 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η μεγίστη θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Στη Νότια Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν καταιγίδες οι οποίες από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα ανατολικά 8 και τοπικά 9 Μποφόρ. θερμοκρασία: Από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με βροχές και σταδιακά τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα είναι έντονα κυρίως στην Κρήτη. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 7 Μποφόρ που αργότερα θα ενισχυθούν στις δυτικές Κυκλάδες. Θερμοκρασία: Από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα Δωδεκάνησα όπου τη νύχτα κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 7 με 8 και γρήγορα τοπικά 9 Μποφόρ και στα νότια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Πρόσκαιρη χιονόπτωση στην Πάρνηθα. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 6 με 7 Μποφόρ και το απόγευμα στα ανατολικά 8 Μποφόρ. θερμοκρασία: Από 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο κυρίως μέχρι το απόγευμα. Πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενών χιονοπτώσεων στα ορεινά. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 και αργότερα τοπικά 7 Μποφόρ. θερμοκρασία: Από 7 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και βαθμιαία τα νησιά του Ανατολικού και Βορείου Αιγαίου, και στα νοτιοανατολικά καταιγίδες, προβλέπει για αύριο Σάββατο η ΕΜΥ. Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο, νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας με σχετικά χαμηλό υψόμετρο. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών χιονοπτώσεων στα βόρεια.

Ανεμοι: Βορειοανατολικοί στα δυτικά 5 με 7 και στα ανατολικά 7 με 8 και τοπικά στο Αιγαίο 9 Μποφόρ. Σε χαμηλά επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία. Παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωϊνές ώρες.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή