Πρόγνωση καιρού

Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2008 07:00
A- A A+

ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ των φαινομένων και περιορισμό του στα ανατολικά και νότια με θυελλώδεις βορείους ανέμους στο Αιγαίο, προβλέπει για σήμερα Δευτέρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Τοπικές νεφώσεις. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 και τοπικά έως 8 Μποφόρ. θερμοκρασία: Από -3 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Λίγες τοπικές νεφώσεις. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ. θερμοκρασία: Από -1 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η μεγίστη θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά αλλά και σε περιοχές με σχετικά χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα γενικά θα είναι ασθενή. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -1 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο. Πιθανές τοπικές καταιγίδες στα νότια. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 7 τοπικά 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο. Πιθανές τοπικές καταιγίδες στα Δωδεκάνησα στην αρχή της ημέρας. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά 8 Μποφόρ. θερμοκρασία: Από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Νεφώσεις με ασθενή βροχή ή χιονόνερο κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 στα ανατολικά 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 4 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ. θερμοκρασία: Από -2 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο στην Ανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Ανατολική Πελοπόννησο, το Βορειοανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες και τη Βόρεια Κρήτη, προβλέπει για αύριο Τρίτη η ΕΜΥ. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο καθώς επίσης και στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν, θα εκδηλωθούν καταιγίδες και βαθμιαία θα επηρεαστούν και οι υπόλοιπες περιοχές του Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά 3 με 5 , στα ανατολικά 6 με 7 και στο Αιγαίο 8 Μποφόρ. Σε χαμηλά επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τη νύχτα και τις πρώτες πρωϊνές ώρες.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή