Φ. Κουβέλης: Θα πορευτούμε χωρίς κραδασμούς

Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2008 14:35
A- A A+

«Θα πορευτούμε χωρίς κραδασμούς και προβλήματα που άλλοτε μας προσδιόριζαν ως ένα κόμμα της πολυφωνίας» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΝ Φώτης Κουβέλης μιλώντας στον ρ/σ Alpha 9,89 για την επόμενη μέρα στο κόμμα μετά την εκλογή Τσίπρα.

Ερωτηθείς για την κριτική που δέχεται ο ΣΥΝ πως δεν μπορεί να προβάλει μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση, είπε πως θα δεχόταν αυτή την κριτική και διευκρίνισε πως «δεν αρκεί ο ΣΥΝ να περιορίζεται στη θέση της δύναμης που διαμαρτύρεται, αλλά την ώρα που καταγγέλλει, την ίδια ώρα θα πρέπει να καταθέτει τη δική του εναλλακτική πολιτική προγραμματική πρόταση».

Για την κριτική από το ΠΑΣΟΚ, σημείωσε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει δίκιο, γιατί, «εμείς ασκούμε έντονη αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της ΝΔ».

Στις επικρίσεις του ΚΚΕ απάντησε πως «το ΚΚΕ φοβάται και ανησυχεί ότι θα χάσει την πρωτοκαθεδρία στο χώρο της Αριστεράς».

«Δεν με ενδιαφέρει αυτό» πρόσθεσε. «Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ότι υπάρχει ένας πολυκερματισμένος χώρος της Αριστεράς, που η αντιμετώπιση του είναι αναγκαία, αλλά χωρίς να κρύβουμε τις μεγάλες αντιθέσεις που έχουμε με το ΚΚΕ.

Επανέλαβε πάντως πως αυτές οι αντιθέσεις με το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ, όπως είπε, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να λειτουργούν αποτρεπτικά μιας κοινής πολιτικής δράσης που μπορεί να υπάρξει μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης για ζητήματα που έχουμε κοινό πολιτικό τόπο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή