Ομπάμα: Ταχεία και υπεύθυνη αποχώρηση από το Ιράκ

Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2008 20:43
A- A A+

Την έντονη διαφωνία του με το σχέδιο διακοπής της αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ εξέφρασε ο υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών, Μπαράκ Ομπάμα, τασσόμενος υπέρ της «ταχείας και υπεύθυνης επιστροφής των μαχόμενων μονάδων».

«Αντί για ψεύτικες υποσχέσεις και λανθασμένη στρατηγική, οι Αμερικανοί χρειάζονται μια ταχεία και υπεύθυνη αποχώρηση των μαχόμενων ταξιαρχιών μας που θα μειώσει τις πιέσεις που δέχεται ο στρατός, θα ωθήσει τους Ιρακινούς στη συμφιλίωση και θα μας επιτρέψει επιτέλους να επικεντρωθούμε στις προτεραιότητες που έχει αμελήσει ο πρόεδρος Τζορτζ Μπους» αναφέρει ο Ομπάμα σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Ενώ η κυβέρνηση παύει την αποχώρηση, ο μπιν Λάντεν διαφεύγει, το Αφγανιστάν κατρακυλάει προς το χάος και ξοδεύουμε δισεκατομμύρια δολάρια κάθε εβδομάδα στη Βαγδάτη αντί να βοηθήσουμε τους Αμερικανούς που αντιμετωπίζουν δυσκολίες εδώ» πρόσθεσε.

Ο υπουργός ¶μυνας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Γκέιτς, που επισκέπτεται τη Βαγδάτη, υποστήριξε νωρίτερα σήμερα την ιδέα να σταματήσει η αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Ιράκ μετά τον Ιούλιο. «Πιστεύω ότι είναι λογική η ιδέα μιας σύντομης περιόδου αποτίμησης» μετά τη μείωση του αριθμού των στρατιωτών από τους 157.000 σήμερα στους 130.000 μέχρι τον Ιούλιο, είπε ο Γκέιτς.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή