Νέο μήνυμα Ντ. Μπακογιάννη στην ΠΓΔΜ

Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2008 21:13
UPD:21:17
A- A A+

Να αφήσει «τους υψηλούς τόνους και την αδιαλλαξία και να ανταποκριθεί στην πρόσκληση για μια ουσιαστική και σοβαρή διαπραγμάτευση» κάλεσε τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη από τη Μάλτα, όπου πραγματοποιείται η πρώτη υπουργική σύνοδος της ΕΕ με τον Αραβικό Σύνδεσμο.

Αναλυτικότερα, ερωτηθείσα για τις χθεσινές δηλώσεις Τσερβενκόφσκι δήλωσε τα ακόλουθα:

«Ο κ. Τσερβένκοφσκι ξέρει ότι το μέλλον της χώρας του, όπως και όλων των χωρών στην περιοχή, θα δημιουργηθεί σε ένα περιβάλλον ασφάλειας και καλής συνεργασίας. Βάση αυτού του περιβάλλοντος είναι η καλή γειτνίαση. Η καλή γειτνίαση με την Ελλάδα είναι σημαντική για τα Σκόπια. Ο στόχος μας είναι να προχωρήσουμε στην ουσία των διαπραγματεύσεων, στις οποίες έχουν δεσμευτεί όλες οι κυβερνήσεις των Σκοπίων. ¶ρα δεν είναι η ώρα για υψηλούς τόνους και αδιαλλαξίες, είναι η ώρα της ουσιαστικής και σοβαρής διαπραγμάτευσης. Εμείς καλούμε τον κο Τσερβένκοφσκι να ανταποκριθεί σε αυτή την πρόσκληση».

Η κ. Μπακογιάννη μιλώντας για το επικείμενο ταξίδι της στην Ουάσινγκτον τόνισε πως στόχος στις επαφές που θα έχει με υψηλόβαθμους Αμερικανούς αξιωματούχους είναι η προώθηση των ελληνικών θέσεων για το Σκοπιανό και για τις εξελίξεις στο Κόσοβο, ζήτημα το οποίο, όπως είπε, θα έρθει πολύ έντονα στην επικαιρότητα αυτή τη βδομάδα.

Η υπουργός Εξωτερικών μίλησε ακόμη στον Τύπο για τη σημαντική, όπως είπε, πρωτοβουλία της Μάλτας, που δίνει την ευκαιρία σε Ευρωπαίους και ¶ραβες να προωθήσουν εκτός από το Μεσανατολικό, κοινά προβλήματα, όπως τη λαθρομετανάστευση, την ενεργειακή ασφάλεια, την κλιματική αλλαγή, την ανάπτυξη.

«Η Μεσόγειος ενώνει και δεν πρέπει να χωρίζει» είπε χαρακτηριστικά η κ. Μπακογιάννη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή