Πρόγνωση καιρού

Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2008 07:00
A- A A+

ΤΟΠΙΚΕΣ βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις με θυελλώδεις βορείους ανέμους στο Αιγαίο και θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα, προβλέπει για σήμερα Τρίτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 και τοπικά 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -3 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Λίγες νεφώσεις στα νότια τοπικά αυξημένες με πιθανότητα σποραδικών βροχών και καταιγίδων από το απόγευμα στα νοτιοδυτικά. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ. θερμοκρασία: Από -1 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά, αλλά και σε περιοχές με σχετικά χαμηλό υψόμετρα. Τα φαινόμενα γενικά θα είναι ασθενή. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 τοπικά 8 Μποφόρ. θερμοκρασία: Από 1 έως 9 έως βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 7 τοπικά 8 Μποφόρ. θερμοκρασία: Από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Τοπικές νεφώσεις και στα βόρεια ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Ανεμοι: Από βόρειις διευθύνσεις 6 με 7 και στα βόρεια 8 με 9 Μποφόρ. θερμοκρασία: Από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Νεφώσεις με χιονόνερο κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 4 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων στα ανατολικά του νομού. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ. θερμοκρασία: Από 3 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με πιθανότητα βροχών και καταιγίδων στα νοτιοδυτικά προβλέπει για αύριο Τετάρτη η ΕΜΥ. Στην Ανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και αργότερα τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο. Χιόνια στα ορεινά και σε περιοχές της κεντρικής ηπειρωτικής χώρας με χαμηλό υψόμετρο, καθώς και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων στα βόρεια σταδιακή βελτίωση από τα βόρεια και τα δυτικά.

Ανεμοι: Στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 Μποφόρ που το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους 4 με 6 Μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 στο Αιγαίο τοπικά 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τη νύχτα και τις πρώτες πρωϊνές ώρες, ο οποίος τοπικά στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή