Κροατία και Βοσνία-Ερζεγοβίνη για την αναγνώριση του Κοσόβου

Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2008 10:40
A- A A+

Τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα ακολουθήσει η Κροατία και η Βοσνία-Ερζεγοβίνη θα είναι μεταξύ των τελευταίων χωρών που θα αναγνωρίσουν την ανεξαρτησία του Κοσόβου, σύμφωνα με τους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών.

Ο υπουργός Εξωτερικών και Ευρωπαϊκής Ένταξης της Κροατίας Γκόρνταν Γιαντρόκοβιτς δήλωσε ότι η χώρα του θα ακολουθήσει την πολιτική της Ε.Ε. σε ό,τι αφορά το ζήτημα της ανακήρυξης της ανεξαρτησίας του Κοσόβου.

Ο επικεφαλής της κροατικής διπλωματίας, σύμφωνα με τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Β92 του Βελιγραδίου, συναντήθηκε με τον Βόσνιο ομόλογό του, Σβεν Αλκαλάι, στο Σαράγεβο και συζήτησαν διάφορα ζητήματα διμερούς αλλά και γενικότερου περιφερειακού ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαντρόκοβιτς, η Κροατία, ως υποψήφια προς ένταξη χώρα στην Ε.Ε., επιθυμεί να δει και τη Βοσνία να γίνεται σύντομα μέλος της «ευρωπαϊκής οικογένειας». Τόνισε δε πως το Ζάγκρεμπ είναι πρόθυμο να βοηθήσει το Σαράγεβο για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Από την πλευρά του, ο κ. Αλκαλάι δήλωσε ότι σε περίπτωση που το Κόσοβο ανακηρύξει την ανεξαρτησία του, η Βοσνία θα είναι κατά πάσα πιθανότητα μεταξύ των τελευταίων χωρών που θα την αναγνωρίσει.

Οι δύο υπουργοί αναφέρθηκαν και στις διμερείς σχέσεις, τις οποίες και χαρακτήρισαν καλές και φιλικές.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή