Λουξεμβούργο: Η ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ πιο σημαντική από την ονομασία της

Έκκληση για επίλυση του «διμερούς» προβλήματος υπό το Μ. Νίμιτς πριν τη Σύνοδο του Βουκουρεστίου
Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2008 19:28
UPD:19:37
A- A A+

Η ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ είναι πιο σημαντική από την ονομασία της χώρας αυτής, διεμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, κ. Ζαν ¶σελμπορν, μετά τη σημερινή συνάντηση που είχε με τον ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ, κ. Αντόνιο Μιλόσοσκι, στο Λουξεμβούργο.

Ο κ. ¶σελμπορν χαρακτήρισε «διμερή» την εκκρεμότητα της ονομασίας.

«Η Σύνοδος του Βουκουρεστίου θα είναι σημαντική για τη Μακεδονία. Το πρόβλημα με την ονομασία είναι διμερές και πρέπει να επιλυθεί στον ΟΗΕ με τη διαμεσολάβηση του κ. Μάθιου Νίμιτς. Η ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι πιο σημαντική από την ονομασία μιας χώρας, γι' αυτό σας παρακαλώ, είναι επιθυμία μου, στο όνομα όλων των ευρωπαϊκών χωρών αυτό το ζήτημα να επιλυθεί διμερώς με τη βοήθεια του κ. Νίμιτς πριν τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι. Εάν η Κυριακή ή η Δευτέρα είναι σημαντικές για την περιοχή, τότε και η Σύνοδος του Βουκουρεστίου θα είναι εξαιρετικά σημαντική», τόνισε ο κ. ¶σελμπορν.

«Συμφωνώ με τον κ. ¶σελμπορν ότι αυτό είναι ένα διμερές ζήτημα. Η Μακεδονία εργάζεται πολύ προσεκτικά και με μεγάλη αφοσίωση στη διαδικασία με τον κ. Νίμιτς και γνωρίζουμε ποιος είναι ο στόχος μας και πώς να τον υλοποιήσουμε», δήλωσε ο κ. Μιλόσοσκι.

Οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών συμπέραναν για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι ότι η ένταξη των τριών χωρών της Χάρτας της Αδριατικής (Κροατία, Αλβανία, ΠΓΔΜ) είναι σημαντική για την ασφάλεια της περιοχής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή