Περιοδεία Κ. Ράις σε Β. Κορέα, Κίνα, Ιαπωνία

Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2008 21:20
A- A A+

Τη Νότια Κορέα, την Κίνα και την Ιαπωνία θα επισκεφθεί από τις 23 του μηνός η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις στο πλαίσιο των διπλωματικών προσπαθειών των ΗΠΑ για την εγκατάλειψη του πυρηνικού προγράμματος της Βόρειας Κορέας, όπως ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η κ. Ράις θα επισκεφθεί αρχικα τη Σεούλ για την τελετή εγκατάστασης του νέου προέδρου της χώρας, Λι Μιούνγκ-Μπακ στις 25 Φεβρουαρίου, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Σιν Μακόρμακ, που επισήμανε ότι η κ. Ράις θα συζητήσει με τους αρμόδιους κρατικούς φορέις "θέματα περιφερειακής ασφάλειας", καθώς και για το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας.

Στο Τόκιο, το ιαπωνικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε, σήμερα, ότι η Κοντολίζα Ράις θα βρίσκεται στην Ιαπωνία στις 27 και 28 Φεβρουαρίου, στην πρώτη επίσκεψη της κ. Ράις στην Ιαπωνία από τότε που εξελέγη πρωθυπουργός της χώρας, ο κ. Γιάσουο Φουκούντα.

Στη συνέχεια, η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικων θα επισκεφθεί το Πεκίνο, όπου θα συναντηθεί με ανώτατους κινέζους αξιωματούχους για να συζητήσει "ενα ευρύ φάσμα οικονομικών, πολιτικών, διεθνών, περιφερειακών και διμερών προβλημάτων".

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή