Μπερίσα: Ημέρα αναγέννησης του Κοσόβου η 17η Φεβρουαρίου

Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2008 19:39
UPD:21:37
A- A A+

Η Αλβανία χαιρετίζει την κήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου και θεωρεί την 17η Φεβρουαρίου ως ημέρα της αναγέννησής του, δήλωσε ο αλβανός πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα.

"Η 17η Φεβρουαρίου είναι η ημέρα της αναγέννησης του Κοσόβου έπειτα από τόσες θυσίες όλων αυτών που πολέμησαν για να υπερασπιστούν την τιμή και την αξιοπρέπεια του έθνους", δήλωσε ο Μπερίσα, λίγα λεπτά μετά την κήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου, σε μήνυμά του που μεταδόθηκε απευθείας από όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα της Αλβανίας.

"Υποκλινόμαστε με σεβασμό ενώπιον όλων αυτών που συνέβαλαν σε αυτήν την ανεξαρτησία, τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία και τη Βρετανία, αλλά και το ΝΑΤΟ και όλους τους διεθνείς οργανισμούς που στάθηκαν στο πλευρό αυτής της ελευθερίας", πρόσθεσε ο Μπερίσα.

Τα Βαλκάνια είναι εφεξής μια περιοχή "πιο ελεύθερη, πιο σταθερή και δίκαιη από ποτέ", σημείωσε, καταλήγοντας: "Σήμερα μια νέα εποχή ξεκινάει στα Βαλκάνια, η εποχή της ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης, μια εποχή που βάζει τέλος στις εχθρότητες και ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο συνεργασίας".

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή