Βοσνία-Ερζεγοβίνη: Αντίθεση στην ανεξαρτησία του Κοσόβου

Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2008 11:34
UPD:12:14
A- A A+

Την πλήρη αντίθεσή του στη χθεσινή, μονομερή, ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου, εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας, Μίλοραντ Ντόντικ, μιλώντας στην εφημερίδα «Φόκους» της Μπάνια Λούκα.

Η Σερβική Δημοκρατία δεν πρόκειται να αποδεχθεί ποτέ τη μονομερή ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου, τόνισε ο κ. Ντόντικ και πρόσθεσε ότι σε περίπτωση που τα Ηνωμένα Έθνη την αποδεχθούν, αυτό θα σημάνει την κατάρρευση του διεθνούς δικαίου και την απαρχή μιας καινούργιας πρακτικής στη δημιουργία νέων κρατών.

«Θα είναι πολύ δύσκολο να εξηγήσει κάποιος στο μέλλον ότι τα πράγματα δεν γίνονται κατ' αυτόν τον τρόπο, όπως έγιναν στο Κόσοβο. Αυτό θα δημιουργήσει μια παντελώς νέα πολιτική και νομική πραγματικότητα στον κόσμο», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της Σερβικής Δημοκρατίας.

Ο κ. Ντόντικ αναφέρθηκε και στην κατάσταση στο εσωτερικό της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Οι περισσότεροι πολίτες της Σερβικής Δημοκρατίας επιθυμούν σταθερότητα και ειρήνη, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι η Βοσνία- Ερζεγοβίνη, με το ισχύον σύστημα λειτουργίας της, δεν αποτελεί ένα βιώσιμο πλαίσιο για τη Σερβική Δημοκρατία, επειδή ακριβώς η Βοσνία- Ερζεγοβίνη είτε αδιαφορεί γι' αυτήν είτε την υποτιμά. Με τον καιρό, οι πολίτες της Σερβικής Δημοκρατίας δεν θα είναι πλέον πρόθυμοι να ανέχονται κάτι τέτοιο».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή