Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα προβλήματα στο «Ελ. Βενιζέλος»

Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2008 17:18
UPD:17:22
A- A A+

Στα προβλήματα που οδήγησαν στη ματαίωση εκατοντάδων πτήσεων από και προς το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, «Ελευθέριος Βενιζέλος», αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θεόδωρος Ρουσόπουλος. Όπως έγινε γνωστό, σήμερα ματαιώθηκαν συνολικά 190 πτήσεις, ενώ πραγματοποιήθηκαν 110.

Όπως ειπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «το διεθνές αεροδρόμιο των Αθηνών βρέθηκε στο επίκεντρο της κακοκαιρίας και ήταν αυτό που επλήγη περισσότερο από όλα τα άλλα αεροδρόμια της χώρας. Παρόλα αυτά, παρέμεινε ανοικτό μέχρι και χθες και το απόγευμα».

«Από το απόγευμα και μετά, καίτοι ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ήταν λειτουργικά ανοικτός, τα μεγάλα προβλήματα ορατότητας δεν επέτρεψαν την προσγείωση παρά μόνο λίγων αεροσκαφών, όταν οι καιρικές συνθήκες πρόσκαιρα καλυτέρευαν. Οι πτήσεις που ήταν σε εξέλιξη διοχετεύονταν σε άλλα διεθνή αεροδρόμια της χώρας. Σήμερα το πρωί, ο συνδυασμός τριών παραγόντων (καιρικές συνθήκες, χιόνι, χαμηλή ορατότητα), η απουσία αεροσκαφών που δεν μπόρεσαν να προσγειωθούν χθες και κατά τη διάρκεια της νύκτας, αλλά και η αδυναμία πρόσβασης πολλών πληρωμάτων, κυρίως των ελληνικών εταιρειών, δεν επέτρεψε να γίνουν οι πρωινές πτήσεις» σημείωσε ο κ. Ρουσόπουλος. Ωστόσο, όπως είπε, «σταδιακά ξεκίνησε να γίνεται καλύτερη η κατάσταση και παρότι η ημέρα θα είναι δύσκολη, λόγω και των προβλημάτων που κληρονομήθηκαν από τη χθεσινή ημέρα, υπολογίζεται ότι μέχρι το βράδυ, χάρη στη συνεργασία των υπευθύνων της ΥΠΑ του αεροδρομίου και των αεροπορικών εταιρειών, η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί».

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συνέστησε Συνιστούμε στους επιβάτες να επικοινωνούν με τις αεροπορικές εταιρείες στο τηλεφωνικό κέντρο του αεροδρομίου 210 3530000, προκειμένου να ενημερώνονται για τις πτήσεις τους.

Σε ό,τι αφορά τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, σύμφωνα με τον κ. Ρουσόπουλο, αυτά παρέμειναν ανοικτά και εξυπηρέτησαν κανονικά τόσο τις προγραμματισμένες πτήσεις όσο και έκτακτες προσγειώσεις που διοχετεύθηκαν από το αεροδρόμιο των Αθηνών. Ωστόσο, επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «τόσο χθες όσο και σήμερα δεν ήταν δυνατή η προσέγγιση ορισμένων περιφερειακών αεροδρομίων, λόγω δυσμενών τοπικών καιρικών συνθηκών, κυρίως λόγω ισχυρών ανέμων. Επίσης, το πρόγραμμα πτήσεων σε αρκετά περιφερειακά αεροδρόμια επηρεάστηκε αναπόφευκτα από προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο των Αθηνών».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή