Ε.Ε.: Σε ισχύ η πρόταση για υπογραφή συμφωνίας με τη Σερβία

Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2008 12:54
A- A A+

Ο αρμόδιος για τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) επίτροπος, Όλι Ρεν και ο υπουργός Εξωτερικών της Σλοβενίας και προεδρεύων του συμβουλίου υπουργών της Ένωσης, Ντιμίτρι Ρούπελ, δήλωσαν αργά χθες το βράδυ, στις Βρυξέλλες, ότι η πρόταση της «ευρωπαϊκής οικογένειας» για την υπογραφή μιας πολιτικής συμφωνίας με τη Σερβία παραμένει σε ισχύ.

Ο κ. Ρούπελ υπογράμμισε ότι τα αποτελέσματα της χθεσινής συνεδρίασης του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων και Εξωτερικών Σχέσεων της Ε.Ε., που άνοιξαν τον δρόμο για την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου, αποτελούν, στην ουσία, ένα μήνυμα στήριξης στη Σερβία.

Ο κ. Ρεν σημείωσε από την πλευρά του ότι η πρόταση της Ε.Ε. για την υπογραφή μιας πολιτικής συμφωνίας με τη Σερβία είναι πολύ σημαντική.

«Ορισμένοι στη Σερβία έχουν απορρίψει αυτό το έγγραφο εξαιτίας εσωτερικών πολιτικών λόγων, ενώ θα έπρεπε να είχε υπογραφεί στις 7 Φεβρουαρίου», τόνισε ο κ. Ρεν.

Υπογράμμισε δε πως μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου, οι πολίτες της Σερβίας θα χρειαστούν κάποιο χρόνο προσαρμογής, αλλά όσο ο καιρός περνάει, θα θελήσουν να «αλλάξουν σελίδα» και να πορευτούν σε ένα ευρωπαϊκό μέλλον.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή