Κροατία: Στο 4,5% ο στόχος της οικονομικής ανάπτυξης

Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2008 13:20
A- A A+

Ανεργία στο 7% και οικονομική ανάπτυξη στο 4,5% αποτελούν στόχους της κυβέρνησης Σάναντερ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομίας, Εργασίας και Επιχειρηματικότητας της Κροατίας, κ. Νταμίρ Πόλαντσεκ.

Μάλιστα, ο Κροάτης υφυπουργός τόνισε ότι οι στόχοι αυτοί παραμένουν στο «σχέδιο δράσης» της κυβέρνησης παρά το γεγονός, όπως είπε, ότι ανεπτυγμένες χώρες προχωρούν σε αλλαγές της οικονομικής πολιτικής τους, λόγω της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στα σχέδια της κυβέρνησης για την ανάπτυξη της χώρας, περιλαμβάνονται- μεταξύ άλλων- η κατασκευή μιας υπερταχείας οδού από το Γκράντετς στην Κοπρίβνιτσα, η κατασκευή του οδικού άξονα στην Ποντβάριβα, καθώς και η εγκατάσταση νέων σιδηροδρομικών γραμμών στη Ριέκα.

Στο μεταξύ, το Γραφείο Απασχόλησης της Κροατίας ανακοίνωσε ότι τον Ιανουάριο, 261.129 άτομα δεν είχαν απασχόληση, αριθμός αυξημένος κατά 2,6% σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2007. Πάντως, παρά την εξέλιξη αυτή, ο ρυθμός ανεργίας τον Ιανουάριο μειώθηκε κατά 12,7% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2006, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του γραφείου.

Τον Ιανουάριο του 2008, οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 6.645 σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2007, ενώ σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2007, υπήρχαν 37.954 λιγότεροι άνεργοι.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή