Σοβαρά επεισόδια κατά της ελληνικής αντιπροσωπείας στα Σκόπια

Επίθεση κατά Ελληνίδας δημοσιογράφου και δύο εικονοληπτών
Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2008 11:07
A- A A+

Σοβαρά επεισόδια προκάλεσαν χθες περίπου 1.000 νεαροί έξω από το Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια, λίγη ώρα μετά την παράδοση της νέας πρότασης του Μάθιου Νίμιτς στους διαπραγματευτές Ελλάδος και ΠΓΔΜ.

Οι συγκεντρωμένοι έξω από το κτήριο της ελληνικής αντιπροσωπείας φώναζαν συνθήματα κατά της Ελλάδας και «Μακεδονία – Μακεδονία» κρατώντας σημαίες της ΠΓΔΜ, αλλά και σημαίες με το αστέρι της Βεργίνας, ενώ πέταξαν πέτρες και μπουκάλια, προκαλώντας φθορές σε αυτοκίνητα εργαζομένων στο Γραφείο Συνδέσμου.

Μάλιστα, ορισμένοι από τους διαδηλωτές στράφηκαν εναντίον δύο Ελλήνων εικονοληπτών τηλεοπτικών συνεργείων και επιτέθηκαν φραστικά σε Ελληνίδα δημοσιογράφο.

Η συγκέντρωση, την οποία διοργάνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση «Οι Νέοι Γνωρίζουν», άρχισε στις 19:00 (ώρα Ελλάδας) στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων.

Το υπουργείο Εξωτερικών, δια του εκπροσώπου του Γ. Κουμουτσάκου, καταδίκασε τα επεισόδια σε βάρος του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια και Ελλήνων δημοσιογράφων, εκφράζοντας την ελπίδα ότι «το ίδιο θα πράξουν η κυβέρνηση και οι αρχές της γειτονικής μας χώρας».

«Την κρίσιμη στιγμή, τη στιγμή που καταβάλλονται ειλικρινείς προσπάθειες για κάποια διέξοδο από το 17ετές αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας, κάποιοι - ελπίζουμε λίγοι - στα Σκόπια επιδιώκουν την παραμονή στο πλήρες αδιέξοδο», τονίζεται στη δήλωση του εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή