Θ. Ρουσόπουλος: Η κυβέρνηση θα σεβαστεί την εμπιστευτικότητα της διαδικασίας

Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2008 14:48
A- A A+

«Η κυβέρνηση, δια της υπουργού Εξωτερικών, ενημερώνει σήμερα τόσο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων. Το κείμενο (της πρότασης Νίμιτς) μελετάται από την ελληνική κυβέρνηση εν όψει του επόμενου σταδίου διαπραγμάτευσης, η οποία είναι εξαιρετικά σύνθετη και δύσκολη».

Τη δήλωση αυτή έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, ερωτηθείς αν η κυβέρνηση θα ενημερώσει τον ελληνικό λαό για το περιέχομενο της νέας πρότασης Νίμιτς και τη θέση της, ενώ επικαλούμενος την εμπιστευτικότητα της διαδικασίας αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήματα για την ουσία της πρότασης. Όπως υπογράμμισε, η κυβέρνηση θα σεβαστεί την εμπιστευτικότητα της διαδικασίας, με την πεποίθηση ότι αυτό συμβάλλει στην προσπάθεια για επίλυση του ζητήματος.

Παράλληλα χαρακτήρισε αυτονόητο ότι η ίδια εμπιστευτικότητα θα ζητήθεί και από τους πολιτικούς αρχηγούς κατά την ενημέρωσή του από την υπουργό Εξωτερικών, ενώ για τις σχετικές διαρροές στον Τύπο, σημείωσε πως μπορεί να είναι και λανθασμένα τα όσα γράφονται.

«Είναι βέβαιο», συνέχισε ο κ. Ρουσόπουλος, «ότι ενημερώνοντας τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, δι αυτών ενημερώνονται όλες οι πολιτικές τάσεις στο Κοινοβούλιο, έτσι όπως εκφράστηκαν από τις τελευταίες εκλογές». Η ενημέρωση αυτή, συμπλήρωσε, των εκπροσώπων των κομμάτων στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο είναι άμεση, όπως άμεση υπήρξε σε όλα τα εθνικά θέματα, στην τετραετία που η Νέα Δημοκρατία είναι στην κυβέρνηση.

Εξάλλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρνήθηκε να σχολιάσει το αίτημα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, να του δοθεί από την υπουργό Εξωτερικών το κείμενο Νίμιτς, λέγοντας ότι η κ. Μπακογιάννη θα ενημερώσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως και τους υπολοίπους αρχηγούς.

Τέλος, ο κ. Ρουσόπουλος καταδίκασε τα χθεσινά επεισόδια στα Σκόπια http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/02/20/1478342.htm , ενώ ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται θέμα δημοψηφίσματος για το θέμα της ονομασίας της γειτονικής χώρας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή