Υπέρ ενός «αρμονικού συνασπισμού» ο Μουσάραφ

Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2008 16:09
A- A A+

Υπέρ του σχηματισμού ενός «αρμονικού συνασπισμού για μια διακυβέρνηση με ανάπτυξη και πρόοδο σε ειρηνικό κλίμα» τάχθηκε ο πρόεδρος του Πακιστάν Περβέζ Μουσάραφ, μετά από τη μεγάλη ήττα που υπέστησαν τα υποστηριζόμενα από τον ίδιο κόμματα στις βουλευτικές εκλογές της Δευτέρας από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Εξάλλου σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα Ουόλ Στριτ Τζέρναλ που δημοσιεύεται σήμερα, ο πακιστανός πρόεδρος επαναλαμβάνει ότι δεν είναι διατεθειμένος να παραιτηθεί παρά τις μεγάλες απώλειες που υπέστη στις βουλευτικές εκλογές.

Το Λαϊκό Κόμμα, της δολοφονηθείσας πρώην πρωθυπουργού Μπεναζίρ Μπούτο κέρδισε τις περισσότερες έδρες στην Εθνοσυνέλευση.

Ερωτηθείς εάν μπορεί να συνεργαστεί με τον Ναουάζ Σαρίφ, τον πρωθυπουργό που ανέτρεψε το 1999, ο Μουσάραφ απάντησε πως η κυβέρνηση καθοδηγείται από τον πρωθυπουργό και ο πρόεδρος δεν έχει εντολή να μοιράζεται την κυβερνητική εξουσία με τον πρωθυπουργό. «Σύγκρουση θα υπάρξει εάν ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος προσπαθούσαν να απαλλαγεί ο ένας από τον άλλο. Ελπίζω ότι θα αποφευχθούν τέτοιες συγκρούσεις» πρόσθεσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή