Κροατία: 44 συλλήψεις στα χθεσινοβραδυνά επεισόδια

Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2008 10:57
A- A A+

Σε 44 συλλήψεις προχώρησε αργά χθες το βράδυ η αστυνομία της Κροατίας στο Ζάγκρεμπ.

Νωρίτερα, ομάδα διαδηλωτών έκαψε μια σερβική σημαία στην πλατεία Μπαν Γέλατσιτς, αντιδρώντας κατ' αυτόν τον τρόπο στο κάψιμο μιας κροατικής σημαίας, λίγες ώρες πριν, στο Βελιγράδι, από διαδηλωτές που συμμετείχαν στη συγκέντρωση κατά της ανεξαρτησίας του Κοσόβου.

Διαδηλωτές στη σερβική πρωτεύουσα επιτέθηκαν κατά κτιρίων που στεγάζουν ξένες διπλωματικές αποστολές, μεταξύ αυτών και η κροατική πρεσβεία, καίγοντας σημαίες και προκαλώντας άλλες υλικές ζημιές.

Το κροατικό υπουργείο Εξωτερικών επέδωσε, χθες το βράδυ, νότα διαμαρτυρίας στον Σέρβο πρέσβη στο Ζάγκρεμπ, ενώ και ο υπουργός Εξωτερικών της Κροατίας, κ. Γκόρνταν Γιαντρόκοβιτς, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σέρβο ομόλογό του, κ. Βουκ Γέρεμιτς, στον οποίο και εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τα επεισόδια αυτά.

Ο επικεφαλής της κροατικής διπλωματίας ζήτησε από τα αρμόδια κρατικά όργανα της Σερβίας να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας της κροατικής διπλωματικής αποστολής, όπως και τη σύλληψη και τιμωρία των δραστών.

Από την πλευρά του, ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε τη λύπη του για το συμβάν και διαβεβαίωσε τον Κροάτη ομόλογό του πως θα ληφθούν μέτρα, προκειμένου να διασφαλιστεί πως δεν θα επαναληφθούν ανάλογα επεισόδια.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή