Ρωσία - Νέες επικρίσεις για το Κόσοβο χωρίς απειλές για στρατιωτική βία

Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2008 14:18
A- A A+

Για αναθεώρηση ολόκληρης της μεταπολεμικής τάξης πραγμάτων κάνει λόγο ο Ρώσος αντιπρόσωπος στο ΝΑΤΟ Ντμίτρι Ραγκόζιν, επικρίνοντας τη Δύση για επίδειξη «ηγεμονισμού και ιμπεριαλισμού» στο Κόσοβο, σε συνέντευξή του στο ρωσικό δορυφορικό δίκτυο «Βέστι».

«Ζούμε πλέον σε ένα πραγματικά διαφορετικό περιβάλλον» είπε ο κ. Ραγκόζιν, δηλώνοντας ότι η Ρωσία δεν προτίθεται να χρησιμοποιήσει στρατιωτική βία στο Κόσοβο. Διευκρίνισε, πάντως, ότι την απόφαση για τυχόν αποστολή ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων στο Κόσοβο «μπορεί να τη λάβει μόνον ο πρόεδρος της Ρωσίας», αλλά και ότι «εάν οι ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις, που βρίσκονται στο Κόσοβο, βγουν εκτός πλαισίου της εντολής τους και πάρουν ξαφνικά το μέρος των Αλβανών του Κοσόβου σε αυτή τη σύγκρουση», τότε η Ρωσία δεν θα συνομιλήσει μαζί τους ούτε στη Μόσχα, ούτε στις Βρυξέλλες, «αλλά στη Νέα Υόρκη, στο Συμβούλιο Ασφαλείας».

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Ραγκόζιν δεν απέκλεισε ότι στο Κόσοβο θα μπορούσαν να εγκατασταθούν και στοιχεία της αμερικανικής αντιπυραυλικής ασπίδας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή