Προέλαση των Τούρκων προς το αρχηγείο του ΡΚΚ

Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2008 16:25
A- A A+

Τα τουρκικά στρατεύματα προελαύνουν σήμερα προς το αρχηγείο του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν(PKK), που βρίσκεται στα βουνά Καντίλ κοντά στα σύνορα του Ιράκ με το Ιράν, μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Στρατόπεδα του PKK στην περιοχή Ζαπ και στην κοιλάδα Τσέμκο καταστράφηκαν το Σαββατοκύριακο και τώρα κομμάντος, υποστηριζόμενοι από μαχητικά αεροσκάφη F-16, στοχεύουν τη βάση του PKK στο Καντίλ, γράφει η εφημερίδα Χουριέτ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην Αγκυρα, Τσεμίλ Τσιτσέκ, υπεραμύνθηκε σήμερα της επιχειρήσης, υποστηρίζοντας ότι στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, η Τουρκία έχει το δικαίωμα αυτοάμυνας, σταματώντας το PKK να χρησιμοποιεί το έδαφος του Ιράκ για να εξαπολύει επιθέσεις εναντίον στρατιωτικών και μη στόχων στην Τουρκία.

«Ενημερώσαμε τον κόσμο (για τις δραστηριότητες του PKK στο βόρειο Ιράκ)... και θέλαμε να ληφθούν μέτρα. Δυστυχώς οι εκκλήσεις της Τουρκίας δεν απαντήθηκαν», δήλωσε ο κ. Τσιτσέκ προς τους δημοσιογράφους αναφερόμενος στις συνεχείς εκκλήσεις της Αγκυρας προς τις ΗΠΑ και το Ιράκ να λάβουν μέτρα κατά του PKK στο βόρειο Ιράκ.

«Δηλώσαμε από την αρχή ότι ο ένας και μοναδικός στόχος μας είναι η αυτονομιστική τρομοκρατική οργάνωση PKK», είπε ο Τούρκος κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι οι Ιρακινοί είναι είναι φίλοι της Τουρκίας.

Οπως είπε ο κ. Τσιτσέκ, τα τουρκικά στρατεύματα θα επιστρέψουν στη χώρα τους μόλις θα έχουν καταστρέψει κάθε δυνατότητα του PKK να περάσει τα σύνορα προς την Τουρκία και να πραγματοποιήσει επιθέσεις, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει πότε θα γίνει αυτό.

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του επιτελείου των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, από την Πέμπτη το βράδυ που άρχισαν οι επιχειρήσεις των τουρκικών στρατευμάτων στο βόρειο Ιράκ, σκοτώθηκαν 112 αντάρτες και 15 τούρκοι στρατιώτες. Ομως το PKK διεψεύδει τα στοιχεία αυτά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή