Χ. Σολάνα: Σημαντικός ο ρόλος του Μαυροβουνίου

Στην περιφερειακή συνεργασία και τη σταθερότητα στα Δυτικά Βαλκάνια
Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2008 11:15
A- A A+

Τον ρόλο του Μαυροβουνίου στην ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας και της σταθερότητας στα Δυτικά Βαλκάνια υπογράμμισε ο επικεφαλής της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.), κ. Χαβιέρ Σολάνα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε, χθες, στις Βρυξέλλες, με τον πρόεδρο του Μαυροβουνίου, κ. Φίλιπ Βουγιάνοβιτς.

Οι κύριοι Σολάνα και Βουγιάνοβιτς συζήτησαν τις σχέσεις του Μαυροβουνίου με την «ευρωπαϊκή οικογένεια», καθώς και την κατάσταση στο Κόσοβο, υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων στην περιοχή.

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής ΚΕΠΠΑ συνεχάρη, επίσης, το Μαυροβούνιο για την πρόοδο που καταγράφει στην πορεία της ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης και παρότρυνε τις αρχές της χώρας να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις.

Επανέλαβε δε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες του Μαυροβουνίου σε αυτόν τον τομέα και υπογράμμισε πως το μέλλον των Δυτικών Βαλκανίων είναι στην Ε.Ε.

Ο κ. Σολάνα τόνισε ότι η τελευταία αυτή περίοδος υπήρξε εποικοδομητική για το Μαυροβούνιο και παρατήρησε πως η πολιτική και οικονομική κατάσταση στη χώρα, που βρίσκεται σε καλό δρόμο, όπως τόνισε για την Ε.Ε., είναι σταθερή.

Ο πρόεδρος του Μαυροβουνίου ενημέρωσε από την πλευρά του τον κ. Σολάνα για τη θέση της χώρας του απέναντι στο ζήτημα του Κοσόβου, ότι δηλαδή βασικός στόχος είναι η προάσπιση των κρατικών συμφερόντων, η διατήρηση της σταθερότητας στην εσωτερική πολιτική σκηνή και οι καλές σχέσεις τόσο με το Βελιγράδι όσο και με την Πρίστινα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή