Σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ τουρκικών δυνάμεων και ανταρτών του PKK

Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2008 11:39

A- A A+

ΣΦΟΔΡΕΣ συγκρούσεις διεξάγονται ανάμεσα στους αντάρτες του PKK και τις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις , οι οποίες προσεγγίζουν μία από τις κυριότερες βάσεις των κούρδων ανταρτών.

Σύμφωνα με μέλη των στρατιωτικών δυνάμεων των Κούρδων της αυτόνομης περιοχής στο βόρειο Ιράκ, οι συγκρούσεις συνεχίζονται με αμείωτη ένταση από το βράδυ της Κυριακής γύρω από το στρατόπεδο του Ζαπ, το οποίο οι τουρκικές δυνάμεις επιδιώκουν να καταλάβουν.

Το στρατόπεδο βρίσκεται σε μια βαθιά κοιλάδα σε απόσταση έξι χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Τουρκία, και είναι ένα από τα βασικά περάσματα που χρησιμοποιούν οι αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) για να διεισδύσουν στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, συνεχίζονται επίσης οι συγκρούσεις στην ορεινή περιοχή του Χάκουρκ, η οποία βρίσκεται ανατολικότερα του Ζαπ, και όπου τουρκικά στρατιωτικά ελικόπτερα έχουν μεταφέρει χερσαίες δυνάμεις. Τουρκικά ελικόπτερα συνεχίζουν επίσης να βομβαρδίζουν θέσεις των κούρδων ανταρτών στην περιοχή.

Ο τουρκικός στρατός ξεκίνησε την Πέμπτη ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση στο βόρειο Ιράκ κατά των βάσεων των κούρδων ανταρτών του PKK. Τουλάχιστον 153 κούρδοι αντάρτες και 17 τούρκοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής, σύμφωνα με απολογισμό του τουρκικού στρατού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή