Γ.Γ. Βουλής: Κανένα αίτημα συνδρομής για την υπόθεση του blog

Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2008 12:33
UPD:12:40
A- A A+

Οι αρμόδιες αρχές δεν υπέβαλαν κανένα επίσημο αίτημα για τη διασταύρωση από τις υπηρεσίες της Βουλής του ονόματος του αποστολέα συκοφαντικών κειμένων, μέσω του ηλεκτρονικού δικτύου της Βουλής, με σκοπό την καταχώρησή τους σε ιστολόγιο.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο γενικός γραμματέας της Βουλής Ν. Στεφάνου, όπως μεταξύ αναφέρονται τα εξής:

«Την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου το απόγευμα, με επισκέφτηκαν στο γραφείο μου ο 5ος ειδικός ανακριτής και δύο στελέχη της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος και μου ανέφεραν ότι ανάμεσα σε μια σειρά από κείμενα, συκοφαντικού περιεχομένου, που είχαν καταχωρηθεί σε συγκεκριμένο blog, υπήρχε και ένα το οποίο είχε διακινηθεί, με βάση τα στοιχεία που διέθεταν, τον Απρίλιο του 2007, μέσω του ηλεκτρονικού δικτύου της Βουλής».

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Στεφάνου, ερωτήθηκε «με ποιο τρόπο θα μπορούσαν να διασταυρώσουν από τις υπηρεσίες της Βουλής, το όνομα του αποστολέα του κειμένου. Τους απήντησα ότι η Βουλή θα μπορούσε να εξετάσει την παροχή σχετικών πληροφοριών εφόσον υποβληθεί εκ μέρους τους έγγραφο αίτημα και υπάρχει σχετική γνωμοδότηση από το Νομικό Σύμβουλο του Κράτους που να μας παρέχει τη δυνατότητα αυτή».

Ωστόσο όπως επισημαίνει, σχετικό αίτημα δεν είχε υποβληθεί μέχρι την αναχώρησή του για την Κωνσταντινούπολη, όπου συνοδεύει τον πρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Σιούφα, στη συνάντηση του Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης των χωρών-μελών του ΟΣΕΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει εντοπίσει τα ηλεκτρονικά ίχνη που οδηγούν σε πέντε τουλάχιστον ηλεκτρονικούς υπολογιστές, οι χρήστες των οποίων φέρονται να είναι οι διαχειριστές της ιστοσελίδας press-gr. blogspot. com. Σε βάρος τους έχουν υποβληθεί καταγγελίες για εκβιασμούς και δεκάδες μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμηση μέσω δημοσιευμάτων στην εν λόγω ιστοσελίδα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή