Δ. Αβραμόπουλος: Δεν έχουμε ειδοποίηση για σεισμό

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό εν όψει της κατάθεσης του ν/σ για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα
Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2008 14:03
A- A A+

Το υπουργείο δεν έχει κάποια ειδοποίηση για ενδεχόμενο σεισμό, ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας Δ. Αβραμόπουλος σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Εξάλλου, για πείτε, πότε ειδοποίησε ο σεισμός;»

Όπως είπε ο υπουργός, «το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας είναι σε διαρκή ετοιμότητα για κάθε τι που θα μπορούσε να προκύψει, είτε αυτό αφορά σε φυσικά φαινόμενα, είτε σε διαχείριση ζητημάτων που έχουν να κάνουν με την υγεία των Ελλήνων πολιτών».

Όσον αφορά το νομοθετικό έργο του υπουργείου, ο κ. Αβραμόπουλος σημείωσε ότι το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα κατατίθεται αυτές τις ώρες στην Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής. «Όλα είναι πλέον σε καλό δρόμο. Αυτό ήταν το αντικείμενο της σημερινής συνάντησης - συνεργασίας με τον κ. πρωθυπουργό», συμπλήρωσε.

Τέλος, ερωτηθείς για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο υπουργός Υγείας σημείωσε πως βρισκόμαστε σε μια λεπτή περίοδο και πρόσθεσε ότι αξίζει να εμπιστευθούμε την ελληνική κυβέρνηση, ως προς τους χειρισμούς της αυτή την ώρα.

«Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφήσουμε την χώρα μας να οδηγηθεί προς μια κατάσταση βαλκανοποίησης», επανέλαβε ο κ. Αβραμόπουλος http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/02/25/1480413.htm και εξήγησε: «Η ευρύτερη περιοχή μας έχει πολλές εστίες κρίσεως. Μακριά ωστόσο όλα αυτά από την Ελλάδα. Η Ελλάδα έχει κατακτήσει ένα υψηλό επίπεδο πολιτισμού, δημοκρατίας και εκείνο που προέχει είναι να συνεχίσουμε να διαμορφώνουμε πολιτικές εθνικής ανάπτυξης και προόδου, επ’ ωφελεία της πατρίδα μας, αλλά και των γειτονικών χωρών αναδεικνύοντας τον σταθεροποιητικό ρόλο της Ελλάδος. Κατ’ αυτήν την έννοια, οι χειρισμοί γίνονται με σύνεση και σοβαρότητα και, όπως είπα πρωτύτερα, το σημαντικότερο είναι ότι έχει διαμορφωθεί ένα πνεύμα τεχνικής συνεννόησης και ομοψυχίας που τούτη την ώρα είναι απαραίτητο για τα περαιτέρω βήματα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή