Λ. Ζαγορίτης: Να ξεφύγουμε από λαϊκίστικες και υστερικές συμπεριφορές

Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2008 16:44
A- A A+

Διευκρινίσεις για τη δήλωσή του περί υστερίας ορισμένων βουλευτών http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/02/26/1480891.htm , που βλάπτει τα εθνικά θέματα, έδωσε ο γραμματέας της ΝΔ, Λευτέρης Ζαγορίτης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1.

«Η δήλωσή μου είναι ξεκάθαρη. Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ, λέω, κρατούν μία υπεύθυνη στάση και όχι μόνον. Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ, αλλά και οι περισσότεροι του ελληνικού κοινοβουλίου. Οι περισσότεροι βουλευτές των κομμάτων του ελληνικού κοινοβουλίου. Και αναφέρθηκα σε ελάχιστους, σε κάποιους που, εν πάση περιπτώσει, είναι σε μια κατάσταση. Σε εκείνους που συστηματικά λαϊκίζουν, συστηματικά συμπεριφέρονται απαξιωτικά προς κάθε κατεύθυνση. Δεν επιτρέπουν με τη συμπεριφορά τους να ακουστούν επιχειρήματα και νηφάλιες φωνές».

«Εντάξει», πρόσθεσε ο κ. Ζαγορίτης, «το κάνουν και στα θέματα εσωτερικής πολιτικής αλλά εκεί πάει στο καλό. Όταν αναφερόμεθα, όμως, και σε εθνικά θέματα, νομίζω ότι χρειάζεται πάρα πολύ μεγάλη προσοχή. Όσο και προσπαθούν να κερδίσουν σε κομματικό επίπεδο ή σε προσωπικό επίπεδο, έτσι νομίζουν».

Οπως είπε ο γραμματέας της ΝΔ, δεν θέλει να μπει σε ονοματολογία, ούτε να προσδιορίσει από ποιο πολιτικό χώρο προέρχονται αυτές οι φωνές. «Δεν μπορώ να μιλήσω για ένα ολόκληρο πολιτικό σχηματισμό. Είναι προφανές ότι δεν αναφέρομαι σε ολόκληρο πολιτικό σχηματισμό. Αναφέρομαι σε προσωπικές συμπεριφορές», παρατήρησε και κατέληξε λέγοντας:

«Εκείνο το οποίο χρειάζεται, είναι να ξεφύγουμε από λαϊκίστικες συμπεριφορές και από απαξιωτικές και από υστερικές συμπεριφορές. Τελείωσε αυτό. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πω κάτι άλλο».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή