Πρόγνωση καιρού

Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2008 07:00
A- A A+

ΤΟΠΙΚΕΣ ομίχλες κυρίως το πρωΐ στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Αραιές νεφώσεις που το απόγευμα σταδιακά θα πυκνώσουν. Κατά τόπους ομίχλες τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Νότιοι 2 με 3 Μποφόρ. θερμοκρασία: Από 3 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα στο Ιόνιο θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές. Κατά τόπους ομίχλες κυρίως τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ και στα νότια 4 με 5. Θερμοκρασία: Από 5 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Αραιές νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα σταδιακά θα πυκνώσουν. Τις πρωϊνές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ και στη νότια Πελοπόννησο από το μεσημέρι τοπικά 6 Μποφόρ. θερμοκρασία: Από 4 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα σταδιακά θα πυκνώσουν. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ και από το απόγευμα στις Κυκλάδες τοπικές 6. θερμοκρασία: Από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Αραιές νεφώσεις. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και αργό το απόγευμα τοπικά στο βόρεια 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Αραιές νεφώσεις. Το πρωΐ τοπικά περιορισμένη ορατότητα. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 2 με 4 Μποφόρ και από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 5 Μποφόρ. θερμοκρασία: Από 5 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Αραιές νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν. Περιορισμένη ορατότητα τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Νότιοι ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 4 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις προβλέπει για αύριο Πέμπτη στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, οι οποίες το απόγευμα πρόσκαιρα θα ενταθούν και πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών μικρής διάρκειας στη Δυτική Ελλάδα, τη Δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τα Νησιά του Ανατολικού αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Ανεμοι: Στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ, στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο 6 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία κυρίως δυτικά και βόρεια.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή