Παπαρήγα: Το ζήτημα του Κοσόβου θα επηρεάσει και αυτό της ΠΓΔΜ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2008 14:44
A- A A+

Την έντονη ανησυχία της για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια μετά τη μονομερή ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου, εξέφρασε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη σημερινή συνάντησή τους.

Σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση, η κ. Παπαρήγα εκτίμησε ότι το θέμα του Κοσόβου είναι ένα κεντρικό ζήτημα για όλη την περιοχή και θα έχει επίδραση ακόμη και στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Το ΚΚΕ -υπογράμμισε- εγκαλεί την κυβέρνηση τόσο για τη στάση της στο θέμα του Κοσόβου, αλλά και για το ότι η Ελλάδα έχει συμφωνήσει στην αποστολή στρατιωτικής δύναμης στο Κόσοβο. Επιπρόσθετα, υποστήριξε ότι η χώρα μας θα μπορούσε να θέσει βέτο στην επέκταση των ΗΠΑ στην περιοχή (έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη δημιουργία στρατιωτικής βάσης των ΗΠΑ στο Κόσοβο), αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο σύγκλησης του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, η κ. Παπαρήγα παρατήρησε ότι η σύσκεψη δεν έχει να δώσει κάτι, χωρίς ωστόσο -όπως είπε- να εναντιώνεται το ΚΚΕ, διότι -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- το μαγειρείο και το παρασκήνιο βρίσκονται στις Βρυξέλες, το Βερολίνο και αλλού.

Τέλος, ερωτηθείσα αν η σημερινή συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ήταν η τελευταία με την ιδιότητά της ως ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, η κ. Παπαρήγα απάντησε: «Πάλι τα ίδια; Έχουν δοθεί απαντήσεις. Πολύ σας αρέσει αυτό το θέμα...».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή