Αποφοίτηση των πρώτων ελληνομαθών Κορεατών φοιτητών

Από το τμήμα «Ελληνικής Γλώσσας και Βαλκανικών Γλωσσών» του Πανεπιστημίου HUFS
Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2008 16:47
A- A A+

Αποφοιτούν σήμερα οι πρώτοι ελληνομαθείς Κορεάτες φοιτητές του Τμήματος Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου HUFS. Στο πανεπιστήμιο που βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, Σεούλ, και εξειδικεύεται στη μελέτη ξένων γλωσσών και πολιτισμών, λειτουργεί από το 2004 τμήμα «Ελληνικής Γλώσσας και Βαλκανικών Γλωσσών».

Ο υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ευριπίδης Στυλιανίδης, απευθυνόμενος με επιστολή-χαιρετισμό, συνεχάρη τους πρώτους αποφοίτους του HUFS για την απόκτηση του Πτυχίου Ελληνικών Σπουδών, καθώς και το διδακτικό προσωπικό και τη διοίκηση του Πανεπιστημίου για την καθοριστική συμβολή τους στην οργάνωση και λειτουργία του εν λόγω Τμήματος.

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι η επιλογή των νέων αυτών ανθρώπων να μελετήσουν τα ελληνικά γράμματα, αλλά και να εντρυφήσουν στην ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό, αποδεικνύει τη βαθιά αγάπη τους για το ελληνικό πνεύμα, που διαχρονικά ταυτίζεται με τις ρίζες των ευρωπαϊκών αξιών αλλά και την ουσιαστική διάθεσή τους για επαφή, εξωστρέφεια και συμμετοχή στη νέα παγκόσμια πραγματικότητα της διαφορετικότητας, της πολυγλωσσίας και του πολυπολιτισμού.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή