ΠΑΣΟΚ - Επίθεση στην κυβέρνηση για το Εθνικό Χωροταξικό

Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2008 17:53
UPD:17:55
A- A A+

Για αλαζονεία και αυταρχικότητα κατηγορεί τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ ο αρμόδιος τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης, διατυπώνοντας παράλληλα έντονες επικρίσεις σχετικά με τις προβλέψεις του Εθνικού Χωροταξικού Σχεδίου, το οποίο ενέκρινε σήμερα η κυβερνητική επιτροπή http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/02/27/1481545.htm .

«Με προκλητική αλαζονεία και αυταρχικότητα, ο κ. Γ. Σουφλιάς, προωθεί ένα Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο, που απορρίπτουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, οι περιβαλλοντικές οργανώσεις και οι κυριότεροι επιστημονικοί και κοινωνικοί φορείς» αναφέρει ο κ. Μανιάτης υποστηρίζοντας πως προηγήθηκε ένας προσχηματικός διάλογος στο Εθνικό Συμβούλιο Χωροταξίας.

Παράλληλα, διατυπώνει την άποψη πως «το μοντέλο ανάπτυξης της χώρας που προωθείται, μας γυρίζει στη δεκαετία του ΄70, είναι συγκεντρωτικό, αναχρονιστικό και αντίθετο σε κάθε λογική ισόρροπης περιφερειακής ανάπτυξης».

Η κυβέρνηση διαλέγει το δρόμο της αναπτυξιακής οπισθοδρόμησης και της περιβαλλοντικής αδιαφορίας, καταλήγει ο κ. Μανιάτης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή