ΠΓΔΜ - Ικανοποίηση για την έκθεση της Ευρωβουλής

Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2008 19:40
A- A A+

Χαιρετίζει το υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων την απόφαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να υιοθετήσει σήμερα την έκθεση του Ολλανδού ευρωβουλευτή Έρικ Μέγιερ (Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά) σχετικά με την έκθεση προόδου του 2007 για την ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ αναφέρει ότι «η υιοθέτηση της έκθεσης αποτελεί κίνητρο για την χώρα να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις ώστε να επιτύχει την ένταξή της στην ΕΕ».

Το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ χαιρέτισε την υιοθέτηση τροποποιήσεων από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής, γιατί όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «η απόφαση βοηθάει στην υλοποίηση ενεργειών από την ΠΓΔΜ ώστε να εκπληρώσει τα κριτήρια που έχουν τεθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και να ανοίξει ο δρόμος για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ στα τέλη του 2008».

Στην έκθεση, που θα τεθεί προς ψήφιση στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις 10 Απριλίου, η Επιτροπή χαιρετίζει το γεγονός ότι η Ελλάδα και η ΠΓΔΜ αποδέχθηκαν την πρόταση του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ, στις 19 Φεβρουαρίου, ως πλαίσιο συζητήσεων για τη διευθέτηση του ζητήματος της ονομασίας.

Το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση της Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου να συμπεριλάβει στην έκθεση τροπολογία η οποία «καλεί τις δύο πλευρές να εντείνουν τις προσπάθειές τους ώστε να ξεπεραστεί το θέμα της ονομασίας, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποτελέσει εμπόδιο για την είσοδο της ΠΓΔΜ σε διεθνείς οργανισμούς, όπως προβλέπει η ενδιάμεση συμφωνία του 1995».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή