Καμερούν: Συγκρούσεις αστυνομίας-διαδηλωτών, επτά νεκροί

Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2008 09:24
A- A A+

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Καμερούν στα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στην διάρκεια διαδηλώσεων με αφορμή τις τιμές των καυσίμων, μεταδίδουν τοπικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης σήμερα Πέμπτη, ενώ η κυβέρνηση κατηγορεί την αντιπολίτευση για υποκίνηση εξέγερσης.

Το BBC μετέδωσε ότι στην πρωτεύουσα Γιαουντέ νεαροί ανήγειραν οδοφράγματα και πέταξαν πέτρες εναντίον αστυνομικών που απάντησαν με ευρεία χρήση χημικών. Συγκρούσεις σημειώθηκαν και σε άλλες πόλεις.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο ο απολογισμός των ταραχών ενδέχεται να ξεπερνά συνολικά τους 20 νεκρούς· ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για πολλούς περισσότερους.

Οι διαδηλώσεις, που άρχισαν ως αντίδραση των επαγγελματιών οδηγών για τις τιμές των καυσίμων, κλιμακώθηκαν και στράφηκαν εναντίον του Προέδρου Πωλ Μπίγια, ο οποίος προτίθεται να τροποποιήσει το Σύνταγμα για να παρατείνει την παραμονή του στην εξουσία, που διατηρεί επί 25 έτη.

«Αυτό που βλέπουμε είναι η εκμετάλλευση της απεργίας στον τομέα των μεταφορών για πολιτικούς σκοπούς», υποστήριξε ο Μπίγια σε τηλεοπτικό του διάγγελμα το βράδυ χθες Τετάρτη.

Η θητεία του Μπίγια λήγει το 2011.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή