Θ. Πάγκαλος: Δικαίωμά μας να πούμε «όχι» στην είσοδο νέων μελών σε ΝΑΤΟ - Ε.Ε.

«Αν τα Σκόπια εμμένουν στην αδιαλλαξία, σημαίνει ότι έχουν άλλα πράγματα στο μυαλό τους ... »
Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2008 14:58
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ

A- A A+

«Η Ελλάδα έχει το απόλυτο δικαίωμα να μην ψηφίσει για την είσοδο νέων μελών στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, όπως έχουν κάνει κι άλλες χώρες στο παρελθόν, σε διάφορες περιστάσεις, ακόμα κι αν είναι η μόνη που θα μειοψηφίσει σε μια απόφαση που λαμβάνεται με ομοφωνία. Δεν είναι ούτε βέτο, ούτε τίποτα δραματικό και κανείς δεν μπορεί να μας το στερήσει. Και κυρίως επειδή ακούω διάφορες φωνές από την Ουάσιγκτον, αυτοί που δεν μπορούν και δεν πρέπει να έχουν γνώμη επ' αυτού είναι αυτοί που δεν είναι μέλη της ΕΕ, τουλάχιστον για την ΕΕ. Για το ΝΑΤΟ, βέβαια, καθένας λέει τα δικά του».

Τα παραπάνω δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, και πρώην υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Όπως επεσήμανε ο κ. Πάγκαλος, «οι ιθύνονοντες των Σκοπίων πρέπει να καταλάβουν ότι εδώ που έχουν φθάσει τα πράγματα με την Ελλάδα, εάν επιμένουν και δεν αποδέχονται το γεωγραφικό προσδιορισμό και δεν αποδέχονται στοιχειώδεις έννοιες που μπορούν να οδηγήσουν σε ένα συμβιβασμό αποδεκτό και από τις δύο πλευρές, τότε φανερώνουν ότι έχουν άλλα πράγματα στο μυαλό τους - και εάν έχουν άλλα πράγματα στο μυαλό τους -τόνισε- δεν είναι παράγοντας σταθερότητας, αλλά παράγοντας αποσταθεροποίησης».

Ερωτηθείς για τα συλλαλητήρια, ο κ. Πάγκαλος παρατήρησε πως δεν βοηθούν την Ελλάδα και την ελληνική κυβέρνηση, διότι -όπως είπε- «η εικόνα που θα δοθεί, όπως έγινε και στο παρελθόν, θα είναι εικόνα μισαλλοδοξίας και φανατισμού και δεν είναι αυτό που χρειαζόμαστε». «Βεβαίως -συμπλήρωσε- είναι δικαίωμα του καθενός να κάνει συλλαλητήρια και διάφορες εκδηλώσεις για να εκφράσει τα φρονήματά του».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή