Κοινή συνεδρίαση των προέδρων των εθνικών κοινοβουλίων με το ΕΚ πρότεινε ο Δ. Σιούφας

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Πέτερινγκ
Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2008 15:51
A- A A+

Με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ), Χανς Γκερτ Πέτερινγκ (Hans-Gert Pöttering) συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις σχέσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τη Βουλή των Ελλήνων, τις σχέσεις των Εθνικών Κοινοβουλίων με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θέματα που αφορούν τη στήριξη του έργου των Ευρωβουλευτών.

Ο πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε τον κ. Πέτερινγκ σχετικά με την πρωτοβουλία του Ιδρύματος της Βουλής για τη Δημοκρατία και τον Κοινοβουλευτισμό σχετικά με τη διοργάνωση τον Οκτώβριο διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου, με αφορμή τη συμπλήρωση πενήντα ετών από τη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Παράλληλα, για την εβδομάδα 8-12 Δεκεμβρίου έχει προγραμματισθεί η μεταφορά στους χώρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες, της Έκθεσης για τη γέννηση και τη λειτουργία της Αθηναϊκής Δημοκρατίας.

Ο κ. Σιούφας πρότεινε εξάλλου, στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τη διοργάνωση στο Στρασβούργο ή στις Βρυξέλλες κοινής συνεδρίασης των Προέδρων των Εθνικών Κοινοβουλίων των 27 κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τη στενότερη συνεργασία των Κοινοβουλίων σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και εν όψει της μεταρρυθμιστικής Συνθήκης.

Ο κ. Πέτερινγκ βρίσκεται στην Αθήνα για να συμμετάσχει στη συνάντηση του προεδρείου της Ευρω-Μεσογειακής Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης, την προεδρία της οποίας ασκεί την τρέχουσα περίοδο η Βουλή των Ελλήνων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή