ΗΠΑ: Μικρό προβάδισμα του Ομπάμα σε Τέξας και Οχάϊο

Δείχνουν οι δημοσκοπήσεις
Παρασκευή, 29 Φεβρουαρίου 2008 13:47
A- A A+

Μικρό προβάδισμα έναντι της Χίλαρι Κλίντον διατηρεί ο Μπαράκ Ομπάμα στο Τέξας, ενώ στο Οχάϊο η μάχη φαίνεται ότι θα κριθεί «στο νήμα», σύμφωνα με το αποτέλεσμα νέων δημοσκοπήσεων ενόψει των κρίσιμων αναμετρήσεων για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών στις δύο αυτές πολιτείες.

Το αποτέλεσμα των προκριματικών εκλογών της Τρίτης είναι ζωτικής σημασίας για την Χίλαρι Κλίντον, η οποία προσπαθεί να ανακόψει την άνοδο του αντιπάλου της, που είχε 11 συνεχόμενες νίκες σε ισάριθμες πολιτείες κατά τις προκριματικές εκλογές.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση Reuters, της εφημερίδας Huston Chronicle και της εταιρείας δημοσκοπήσεων C-SPAN, στο Τέξας ο γερουσιαστής του Ιλινόις προηγείται κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες της πρώην Πρώτης Κυρίας - 48% έναντι 42% - ενώ στο Οχάιο κατά δύο - 44% έναντι 42%.

Στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών, το «φαβορί» Τζον Μακέιν προηγείται του αντιπάλου του Μάικ Χάκαμπι τόσο στο Τέξας όσο και στο Οχάϊο.

Δημοσκόπηση της εταιρείας Zogby εμφανίζει τον Μακέιν να εξασφαλίζει το 62% έναντι 19% του Χάκαμπι στο Οχάϊο και το 53% έναντι 27% στο Τέξας με τον τρίτο υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών, Ρον Πολ, να παίρνει το 11% στο Τέξας και 8% στο Οχάϊο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή