Θ. Κασσίμης: Το Σκοπιανό αφορά τη σταθερότητα στα Βαλκάνια

Παρασκευή, 29 Φεβρουαρίου 2008 14:28
A- A A+

Τη θέση της κυβέρνησης πως αν δεν υπάρξει λύση η Αθήνα θα ασκήσει βέτο στην ένταξή τους στο ΝΑΤΟ επανέλαβε ο υφυπουργός Εξωτερικών Θόδωρος Κασσίμης μιλώντας στον ρ/σ Αlpha 9,89, τονίζοντας πως αυτό θα γίνει «όχι λόγω ονομασίας, αλλά με βάση τους κανονισμούς της Συμμαχίας γιατί είναι θέμα καλής γειτονίας και σταθερότητας στην περιοχή μας».

Ο κ. Κασσίμης πρόσθεσε πως το θέμα είναι βαθιά πολιτικό και δεν είναι θέμα διμερές. «Αφορά τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή των Βαλκανίων, εμείς ζητάμε από τους συμμάχους μας να το αντιμετωπίσουν ως τέτοιο, διότι αυτή η χώρα έχει παρουσιάσει αλυτρωτικές διαθέσεις, κάτι που δεν έχει λογική» σημείωσε.

«Πρέπει να διασφαλίσουμε να μη μπορεί κανείς να μετατρέψει αυτό το μικρό κρατίδιο σε εργαλείο αποσταθεροποίησης των Βαλκανίων» συμπλήρωσε.

Τέλος, επανέλαβε πως η Ελλάδα δεν συζητά διπλή ονομασία. «Είμαστε απόλυτοι ότι το όνομα που θα συμφωνηθεί και θα μπουν στα Ηνωμένα Έθνη, θα είναι και το όνομα όλων των διεθνών σχέσεων αυτής της χώρας. Τι θα κάνουν στο εσωτερικό τους, δεν αφορά τη διεθνή κοινότητα» είπε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή