Ν. Αθηνών: Μη ασφαλές κόκκινο κρασί

Παρασκευή, 29 Φεβρουαρίου 2008 14:44
A- A A+

Μη κανονικό - μη ασφαλή οίνο ερυθρό, σε πλαστικά μπιτόνια των 30 κιλών, εντόπισαν στο αρτοποιείο του Σπυρίδωνα Ρίζου (Αγ. Σαράντα 11, Αγ. Δημήτριος) κλιμάκια ελέγχου της Διεύθυνσης Ανωνύμων Εταιρειών και Εμπορίου (τμήμα Τεχνικού Ελέγχου), του Νότιου Τομέα της Νομαρχίας Αθηνών. Ο ιδιοκτήτης του αρτοποιείου είχε προμηθευθεί το κρασί από το Οινοποιείο του Αναστασίου Σκληρή (Κρητικά Αρχαίας Κορίνθου, Κόρινθος ).

Σύμφωνα με την Α’ εξέταση του Γενικού Χημείου του Κράτους, το δείγμα κρίθηκε μη κανονικό, γιατί η τιμή της πτητικής οξύτητας υπερβαίνει τη μεγίστη επιτρεπόμενη τιμή (δηλαδή το προϊόν είχε ξινίσει) για οίνους ερυθρούς και γιατί επί της συσκευασίας δεν υπήρχαν καθόλου ενδείξεις (π.χ. είδος προϊόντος, αριθμός παρτίδας, εάν περιέχει συντηρητικά, στοιχεία εταιρείας που το έχει συσκευάσει κλπ).

Επίσης, το δείγμα κρίθηκε μη ασφαλές, λόγω της μη αναγραφής της ένδειξης «περιέχει θειώδη» ή «ανυδρίτη θειώδους οξέος».

Για την επικινδυνότητά του προϊόντος, λόγω της μη αναγραφής της συγκεκριμένης ένδειξης, θα αποφανθεί το Ανώτατο Χημικό Συμβούλιο.

Οι υπεύθυνοι των παραπάνω επιχειρήσεων ενημερώθηκαν από τη Νομαρχία Αθηνών για την υποχρέωσή τους να αποσύρουν το προϊόν μετά τα αποτελέσματα της Α’ Εξέτασης. Οπως διευκρινίζεται στη σχετική ανακοίνωση, οι ενδιαφερόμενοι έχουν δικαίωμα για επανεξέταση.

Σχετικά ενημερώθηκε και ο ΕΦΕΤ.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή