ΠΑΣΟΚ: Οι επτά άξονες των καταστατικών αλλαγών

Παρασκευή, 29 Φεβρουαρίου 2008 15:31
A- A A+

Τους επτά άξονες των καταστατικών αλλαγών του κινήματος ανακοίνωσε σήμερα το ΠΑΣΟΚ:

«Αυξάνεται το ελάχιστο ποσοστό ανανέωσης των συλλογικών οργάνων σε κάθε εκλογή και κατοχυρώνεται σε όλες τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις στο 50%. Είναι η μεγαλύτερη στελεχιακή ανανέωση από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ. Ταυτόχρονα, εισάγεται για πρώτη φορά κατοχύρωση συμμετοχής τουλάχιστον 15% νέων σε κάθε συλλογικό όργανο του ΠΑΣΟΚ στο κέντρο και την περιφέρεια.

- Υποχρέωση όλων των αιρετών να λογοδοτούν τακτικά στα όργανα και στα μέλη, στις Οργανώσεις βάσης του ΠΑΣΟΚ. Υποχρέωση λογοδοσίας για κάθε κομματικό στέλεχος, για κάθε αιρετό στη Βουλή, στην Ευρωβουλή, στην Αυτοδιοίκηση, στους Μαζικούς Χώρους.

- Τα μέλη εκλέγουν άμεσα τα όργανα σε όλα τα επίπεδα, στη βάση, στο Νομό, στην Περιφέρεια. Ελέγχουν και αξιολογούν όλους τους αιρετούς που υποχρεούνται σε λογοδοσία. Εκλέγουν, είτε άμεσα με προκριματικές εκλογές, είτε μέσα από συλλογικά αιρετά όργανα όλους τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ παντού, για βουλή, ευρωβουλή, αυτοδιοίκηση και μαζικούς χώρους.

- Όλη η εσωκομματική ζωή προσβάσιμη στην κοινωνία και στην δημόσια κριτική. Έλεγχος και κυρώσεις από την Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης και την Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου, όπου οι υποχρεώσεις διαφάνειας και δημοσιοποίησης δεν τηρούνται απαρέγκλιτα.

- Επέκταση, διεύρυνση και αυστηρή εφαρμογή των ασυμβιβάστων. Όσοι έχουν κυβερνητική θέση δεν υπερβαίνουν το 1/3 των μελών του Εθνικού Συμβουλίου.

- Οργανώσεις κοντά στον πολίτη. Επιστροφή στη βάση με ευέλικτες μορφές οργανώσεων και δικτύων σε κάθε χωριό, γειτονιά, χώρο δουλειάς. Δίκτυα μελών και φίλων συγκροτούνται σε κάθε θεματικό ή κοινωνικό χώρο. Οι ενεργοί πολίτες δραστηριοποιούνται με δίκτυα πρωτοβουλίας πολιτών.

- Ισχυρή πολιτική παρέμβαση με ολιγομελή κεντρικά και αποκεντρωμένα συλλογικά όργανα απόφασης. Σύνθεση και ενοποίηση όλων των απόψεων, διαβούλευση, προγραμματισμός και λογοδοσία σε διευρυμένα όργανα θεσμικής συγκρότησης».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή