Αποχώρησαν οι Τούρκοι από το Ιράκ

Απειλούν να επανέλθουν αν κριθεί αναγκαίο
Παρασκευή, 29 Φεβρουαρίου 2008 15:31
UPD:16:49
A- A A+

Το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο ανακοίνωσε επισήμως λίγο μετά τις 15:00 (ώρα Ελλάδος) ότι ολοκληρώθηκε η μεγάλη χερσαία επιχείρηση κατά των Κούρδων ανταρτών στο βόρειο Ιράκ, επιβεβαιώνοντας πως όλες οι στρατιωτικές μονάδες επέστρεψαν στις βάσεις τους στην Τουρκία http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/02/29/1482774.htm .

«Κρίθηκε ότι η επιχείρηση πέτυχε τους στόχους της και τα στρατεύματά μας επέστρεψαν στις βάσεις τους στη χώρα (...) το πρωί της 29ης Φεβρουαρίου», αναφέρεται σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Γενικού Επιτελείου.

Παράλληλα, σημειώνεται πως δεν υπήρξε καμία ξένη επιρροή όσον αφορά την απόφαση απόσυρσης των τουρκικών στρατευμάτων από το β. Ιράκ. «Η έναρξη και το τέλος της επιχείρησης καθορίστηκαν εξολοκλήρου από εμάς. Δεν τίθεται θέμα εσωτερικής ή εξωτερικής επιρροής στην απόφαση των ενόπλων δυνάμεων», υπογραμμίζεται. Υπενθυμίζεται πάντως, ότι χθες, τόσο οι ΗΠΑ, όσο και το ΝΑΤΟ κάλεσαν την Αγκυρα να αποσύρει τα στρατεύματά της από το Ιράκ.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση κατά τη διάρκεια της οκταήμερης επιχείρησης σκοτώθηκαν 240 αντάρτες του PKK και 27 τούρκοι στρατιώτες.

Τέλος, ο τουρκικό Στρατός προειδοποιεί ότι δεν θα διστάσει να επαναλάβει ανάλογες επιχειρήσεις, εάν κριθεί αναγκαίο:

«Οι ενέργειες των τρομοκρατών στο βόρειο Ιράκ θα παρακολουθούνται στενά και δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή η παραμικρή απειλή από τα εδάφη αυτά κατά της Τουρκίας. Ο αντιτρομοκρατικός αγώνας στη χώρα και στο εξωτερικό θα συνεχισθεί με αποφασιστικότητα», τονίζεται στην ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή