Ετοιμος να συνεργαστεί με τον Μετβέντεφ δηλώνει ο Τζορτζ Μπους

Δευτέρα, 03 Μαρτίου 2008 16:06
A- A A+

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους επιθυμεί να συνεργαστεί με το νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Ρωσίας, Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος, επικαλούμενος το «αμοιβαίο συμφέρον» των δύο χωρών σε μια τέτοια συνεργασία.

Στην πρώτη του αντίδραση για την εκλογή Μεντβέντεφ, ο Λευκός Οίκος απείχε από μια κρίση όσον αφορά τον τρόπο διεξαγωγής των ρωσικών προεδρικών εκλογών. «Αυτό το αφήνω στους παρατηρητές των εκλογών», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Γκόρντον Τζοντρόι.

Στην ερώτηση αν ο πρόεδρος Μπους θα τηλεφωνήσει στον Μεντβέντεφ, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου απάντησε ότι αυτό γίνει πιθανότατα αυτήν την εβδομάδα.

«Ο Ντιμίτρι Μεντβέντεφ εξελέγη πρόεδρος της Ρωσίας χθες. Οι ΗΠΑ προσβλέπουν σε μια συνεργασία μαζί του», ανέφερε ο κ. Τζοντρόι, την ώρα που ο πρόεδρος Μπους ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί σε αεροσκάφος για να επιστρέψει στην Ουάσινγκτον από το ράντζο του στο Κρόουφορντ του Τέξας, όπου πέρασε το Σαββατοκύριακο.

«Είναι προς το αμοιβαίο συμφέρον της Ρωσίας και των ΗΠΑ να συνεργαστούν" σε τομείς όπως η μη διάδοση των πυρηνικών όπλων, ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας και το διεθνές έγκλημα», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή