Ρωσία: Στην ατζέντα του Σ.Α. του ΟΗΕ παραμένει το θέμα του Κοσόβου

Τρίτη, 04 Μαρτίου 2008 13:23
A- A A+

Παραμένει στην ατζέντα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ το θέμα του Κοσόβους, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Αλεξάντερ Γιακοβένκο, προσθέτοντας ότι η Μόσχα θα συνεχίσει να αντιτίθεται «στις προσπάθειες μονιμοποίησης της μονομερώς ανακηρυχθείσας ανεξαρτησίας της σερβικής επαρχίας και απομάκρυνσης της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών από το Κόσοβο».

Ο κ. Γιακοβένκο τόνισε ότι εάν είναι απαραίτητο, η Μόσχα θα ζητήσει να συζητηθεί εκ νέου το ζήτημα του Κοσόβου στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, είτε σε κάποια έκτακτη είτε σε κάποια τακτική συνεδρίαση του σώματος.

Σε άρθρο του για τη ρωσική προεδρία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, τον Μάρτιο, που δημοσιεύεται στην «Rossiyskaya Gazeta», ο κ. Γιακοβένκο αναφέρει πως η Ρωσία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τη στάση της στο ζήτημα του Κοσόβου, αντιτιθέμενη στην ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία, επειδή, όπως υποστηρίζει, αυτό έρχεται σε αντίθεση με το διεθνές δίκαιο, τον καταστατικό χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και το Ψήφισμα 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Η Μόσχα θα συνεχίσει, επίσης, να αντιτίθεται στην ανάπτυξη μιας ευρωπαϊκής δύναμης στο Κόσοβο, επειδή δεν υπάρχει σχετική έγκριση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και από τη σερβική κυβέρνηση, σύμφωνα με τον κ. Γιακοβένκο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή