Αλέξης Τσίπρας: Να βρούμε ένα νέο πατριωτισμό

Πρώτη συνάντηση με τον Κ. Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο
Τρίτη, 04 Μαρτίου 2008 13:50
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΚΙΑΟΥ

A- A A+

Λύση με γεωγραφικό προσδιορισμό για την ΠΓΔΜ ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του μετά την πρώτη του συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο, κάνοντας παράλληλα λόγο για την ανάγκη ενός νέου πατριωτισμού.

«Η Ελλάδα πρέπει να προσπαθήσει να βρεθεί λύση, αμοιβαία αποδεκτή με γεωγραφικό προσδιορισμό», τόνισε ο κ. Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας ωστόσο, πιο ανησυχητική την εξέλιξη στο Κόσοβο από το πρόβλημα της ονομασίας, το οποίο –όπως είπε- μας ταλαιπωρεί εδώ και 15 χρόνια και το οποίο θα έπρεπε να είχε επιλυθεί.

Όπως υπογράμμισε, η λύση δεν πρέπει να γίνει στο πλαίσιο των ιεραρχήσεων και των επιδιώξεων των Ηνωμένων Πολιτειών στην περιοχή.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ εξέφρασε την ανησυχία του για τη μονομερή ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου, καθώς και την αντίθεσή του σε οποιοδήποτε συμψηφισμό για το θέμα που έχει ανοίξει και αφορά την ονομασία της ΠΓΔΜ.

Κληθείς εξάλλου να σχολιάσει τη διοργάνωση συλλαλητηρίων για το θέμα της ονομασίας της γειτονικής χώρας, ο πρόεδρος του ΣΥΝ παρατήρησε πως συλλαλητήρια πρέπει να γίνουν για τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας και έκανε λόγο για την ανάγκη ενός νέου πατριωτισμού «που να μη στέλνει στρατιώτες στο Κόσοβο ή στο Αφγανιστάν και που δεν θα παραχωρεί την ενέργεια της χώρας σε ξένα χέρια», όπως χαρακτηριστικά τόνισε..

Τέλος, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προχωρά στην εφαρμογή μιας πολιτικής που θέτει στο περιθώριο τη νέα γενιά, και διαρρηγνύει την κοινωνική συνοχή, παρά τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή