«Θερμό» επεισόδιο μεταξύ των βουλευτών Μπαντουβά και Δριβελέγκα

Τετάρτη, 05 Μαρτίου 2008 14:25
UPD:14:50
A- A A+

«Θερμό» επεισόδιο είχαν σήμερα στη Βουλή, ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Μπαντουβάς και ο συνάδελφός του του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Δριβελέγκας, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ναυτιλίας για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του ελληνικού δημοσίου και των ΟΛΠ και ΟΛΘ.

Αφορμή στάθηκε η φράση του κ.Δριβελέγκα «περί προβοκατόρικων ερωτήσεων του κ.Μπαντουβά προς τους αρμόδιους φορείς» (για τις απολαβές των λιμενεργατών), οι οποίοι είχαν κληθεί να καταθέσουν στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής τις απόψεις τους επί του σχεδίου νόμου.

Μάλιστα, ο βουλευτής της ΝΔ εν μέσω αντεγκλήσεων κινήθηκε απειλητικά κατά του συναδέλφου του. Το επεισόδιο δεν πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις χάρη στην παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων, ενώ καταλυτική ήταν η «πυροσβεστική» παρέμβαση του προέδρου της Επιτροπής Γ.Σαλαγκούδη, ο οποίος αποφάσισε τη διακοπή της συνεδρίασης για περίπου 15 λεπτά, προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρύσα Αράπογλου κατηγόρησε τον κ. Μπαντουβά για «τσαμπουκά», ενώ χαρακτηριστική ήταν η αναφορά της: «Μας έδειραν στο λιμάνι θα μας δείρουν και εδώ».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης, έκανε λόγο για «πρωτόγνωρη για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα επίθεση» από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, η οποία όπως είπε, «αποτελεί ενέργεια πολιτικά και ηθικά απαράδεκτη».

«Η στάση του κ. Μπαντουβά προσβάλλει το Ελληνικό Κοινοβούλιο και τις δημοκρατικές ευαισθησίες του Ελληνικού Λαού. Είναι ενέργεια καταδικαστέα από κάθε άποψη. Ο πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, όφειλε να έχει ήδη ελέγξει τον βουλευτή του», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή