Αλ. Αλαβάνος: Είδος υπό εξαφάνιση η αγρότισσα

Τετάρτη, 05 Μαρτίου 2008 14:37
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

A- A A+

«Η αγρότισσα είναι είδος υπό εξαφάνιση», παρατήρησε χαρακτηριστικά κατά την ομιλία του στη Βουλή ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, ζητώντας μέτρα από την Πολιτεία και κίνητρα ώστε να «δημιουργηθεί μια νέα γενιά αγροτισσών» και να επιστρέψει η γυναίκα στην ύπαιθρο. Παράλληλα, κατέθεσε στα πρακτικά, έγγραφο της ΕΕ που δείχνει ότι την τελευταία δεκαετία στην Ελλάδα το αγροτικό εισόδημα μειώνεται κατά 15%, ενώ στις λοιπές ευρωπαϊκές χώρες αυξάνεται κατά 25%.

Ο Αλέκος Αλαβάνος απηύθυνε τιμή στις γυναίκες της υπαίθρου της αγρότισσες και τις εργάτριες γης, που όπως είπε, «στήριξαν την οικογένεια, τα παιδιά και τους συζύγους τους, στήριξαν την ελληνική αγροτική οικονομία», αλλά και στις μετανάστριες στη χώρα μας «που δουλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες στα δικά μας χώματα που αγαπάμε», ζητώντας η ελληνική νομοθεσία να λάβει μέτρα για τις γυναίκες αυτές.

Τέλος, ο κ. Αλαβάνος διαπίστωσε πως «τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας διαπιστώνονται στην Περιφέρεια» για να σημειώσει πως «η αγρότισσα είναι είδος υπό εξαφάνιση».

Πρέπει να δούμε «τα ειδικά χαρακτηριστικά των γυναικών στην Περιφέρεια και να βρούμε τον τρόπο να αξιοποιήσουμε το θηλυκό μυαλό σε μεγάλη κλίμακα, όχι μεμονωμένα - να πάρουμε μέτρα,ώστε όταν γεννάει η αγρότισσα, να μην κλείνεται στο σκοτάδι,να φέρουμε το κοινωνικό κράτος στην ύπαιθρο», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή