Xίλαρι: Θα μπορούσαμε να σχηματίσουμε κοινό ψηφοδέλτιο με τον Ομπάμα

Τετάρτη, 05 Μαρτίου 2008 22:01
A- A A+

Γεμάτη ενέργεια μετά από τις τελευταίες νίκες της που αναζωογόνησαν την προεκλογική της εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, η γερουσιαστής Χίλαρι Κλίντον αναφέρθηκε σήμερα στο ενδεχόμενο να υπάρξει ένα κοινό ψηφοδέλτιο των Δημοκρατικών με τον αντίπαλο της Μπαράκ Ομπάμα.

Σε δυο τηλεοπτικές εκπομπές, μετά τις νίκες της στις προκριματικές στο Οχάιο και το Τέξας, η Κλίντον ερωτήθηκε, για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον γερουσιαστή από το Ιλινόι.

«Λοιπόν, πιθανώς... προς τα εκεί πάνε τα πράγματα, όμως βέβαια, θα πρέπει να αποφασίσουμε ποιoς θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου», δήλωσε ο Κλίντον στην εκπομπή του CBS «Early show». «Και νομίζω ότι ο λαός του Οχάιο δήλωσε πολύ καθαρά ότι πρέπει να είμαι εγώ» πρόσθεσε.

Σε συνέντευξή της στο δίκτυο MSNBC η Κλίντον σημείωσε ότι και αυτή και ο Ομπάμα έχουν ρωτηθεί, αν θα επιλέξουν ο ένας τον άλλο ως αντιπρόεδρο του.

«Προφανώς, είναι πρόωρο για τον καθένα από μας να το αντιπετωπίσουμε» σημείωσε, και πρόσθεσε: Υπάρχει πολύ ενδιαφέρον γιαυτό. Πολλοί Δημοκρατικοί το ελπίζουν. Πρέπει να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία των προκριματικών για να δούμε ποιoς θα πάρει το χρίσμα». «Όμως μπορούμε να σχηματίσουμε μαζί ένα ψηφοδέλτιο νίκης. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι η νίκη το Νοέμβριο».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή